Utedag

Idag är vi ute i bottna och åker pulka. Har precis kommit in efter en 2,5 timmars uthus vistelse. Det är så skönt när man kommer in. Hilma har åkte "snoracer" som hon tyckte va dö kul. Jag åkte tefat så bena är helt blåa av blåmärken. Men kul är de. Mamma och jag gick promenad ner till mormor så hilma kunce få sova och emla (hunden) fick springa av sig lite.

Nu ska vi laga mat och sen ska vi äta semla :P

ha en bra söndag.

lekhuset

idag har jag spenderat hela dagen inne i stan, hilmis fyller ju på onsdag så jag ville åka in o handla lite presenter till henne. ganska svårt att veta vad man ska handla åt en så liten plutt. men det gick ganska bra :o

oj nu börjar robinson, det är ju final ikväll!

Dagis

Idag ska vi till dagis :s jag är så himla nervös. Jag vet ju att det kommer gå bra för hilmas del, men jag då. Jag ska ju lämna min älskade unge alldeles själv bland barn och vuxna vi inte känner. Men idag är det bara information och titta runt tror jag, eftersom vi inte varit där borta förr. Det känns bra att jag inte ens vet vilket av husen det är. :s

O på onsdag fyller Hilma 1, förstår ni?! Det är ETT år sen jag krysta ut den här lilla vackra ungen till världen, o hon va så liten. Nu är hon lång och blir ett år. Vart tar tiden vägen.

Nu ska vi få i oss lite frukost, innan de tär dags att bege oss till skönberga dagis.

snöstorm

idag har vi haft en dag där det hänt mycket roligt. först på förmiddan var liline här o fika o prata lite. sen på efter middan kom sofie o nova, o lekta o fika lite. De är så roligt att se när två små barn försöker kommunicera o bara sitter o tittar på varandra, vad tänker dom?

har varit på vattengympa o så sluta de med att mamma o julia sover här, för de kom inte hem pga snöovädret.

nu ska jag försöka sova..

god natt.

Tisdag

Här är allting som vanligt, förutom EN sak. Hilma har sovit HELA nätter i SIN egen säng två dar i rad nu. Idag vaknade hon halv åtta. Det är himmelriket för mig. Jag fattar ingenting när jag vaknar på morron o hilmis inte ligger i sängen. Fattar inte att jag har fått sova en hel natt. Det har ju inte varit så många av dom nätterna sen hilma kom, men nu kanske det blir ändring, eller också är det bara tillfälligt. Men jag tror på att det är en förändring.

Både idag och igår blev det jobb nere på bio, alltid lika kul.

På fredag ska vi till hilmas dagis för första gången, o hälsa på. Hima fick ett alldels eget kort som var adresserat till  just henne att hon skulle komma dit på fredag. Men jag följer väl med som stöd :P

Nehe om man skulle försöka börja dagen med nåt vettigt?

Dagen idag..

Idag har vi inte gjort mycke mer än o varit inne på babysimet, eller kan man säga att det fortfarande är babysim? hon är ju ingen bebis längre. vi har lekt och hilma har sovit nästan hela dan, tror hon får tänder men det verkar vara trögt innan det spricker i tandköttet.

Imorn vet jag inte alls vad jag ska göra, D ska ut o fiska, så jag blir väl hemma med hilmis. Blir väl att städa av och tvätta.

Lägger in lite några bilder också;


Hilma efter babysimmet.. Ganska så slut...


Hilmis har lärt sig att dricka ur sin vällingsflaska aldelles själv.

Nu ska jag fortsätta se filmen på fyran, efter att nyheterna är slut.



Det händer i sörrping också....

shit, när jag gick hem från mamma nyss (evaboden) så stog det massa poliser o grejer vid torget, o människor i oranga västar som hade block o penna. O så hörde jag nån som pratade att det precis varit rån i tobaks affären brevid jannes bageri.
Lite skraj man blir, tänk om jag hade mött dom när jag gick hem. Vågar inte tänka, dom fick visst med sig lite pengar också.
Jaa det händer tydligen i lilla söderköping också.

irriterad över söderköpings gator

Hilma sitter i sitt rum o leker o pysslar alldeles själv, hon är så jäkla söt ungen!

Snart ska man ge sig ut i det här jä*la snöovädret, o det gör det inte lättare att gå med vagnen precis. Va ute en stund igår tänkte jag att jag skulle hinna, det tog över en timme att bara gå förbi mamma o sen hemköp, det är så jäkla moddigt så vagnen bara glider o det är hur tyngt som helst. Det är ju fräscht att man är helt genom svett när man kommer in sen igen. O inte nog med det, hur f*n är gatorna röjda här i söderköping. Man får ju f*n gå på vägen o där håller man på att bli överkörd för att man går fel o vagnen bara styr o de hållet man inte vill. Alltså gatorna ser ut som attt dom är helt upponervända när dom är så jäkla ojämna.

A jag är jäkligt irriterad över detta, om inte jag tar mig fram hur tar sig då de som sitter i rullstol fram?
O inte kan man parkera bilar heller, ne man måste ta sig över ett stor berg med snö först om man ska kunna parkera över huvud taget!

Vi ska flytta!

Dennis och jag har tittat på en ny lägenhet uppe på morfars kulle här i sörrping, idag fick vi veta att vi fick den om vi ville så vi skrev på kontraktet precis nyss. Så nu ska vi flytta alltså, 1 mars om det finns nån som kan ta våran lägenhet o vill ha den tidigare, annars flyttar vi nog i mitten av mars o betalar halva hyror, men det blir nog super.
Lägenheten är en 3:a i två våningar o sen en stor altan utanför köket. Egen ingång o det bästa av allt, EGEN TVÄTTMASKIN OCH TUMLARE. Ingen diskmaskin dock, men man kan ju inte få allt här i världen o jag har hellre egen tvättmaskin. SÅ nu ska jag börja inreda igen, thih roligt roligt.

Ska bara säga att hilma tog gå vagnen o bara började gå själv med den precis nyss. Hon har ju gått om man håller henne i en hand o så, men gå vagnen har hon knappt använt tror hon tycker det är lite läskigt när det gått lite "fortare" fram, men idag tog hon det steget också.

Nu ska julen kastas ut ut ut...........

idag har vi haft oss en riktig städ och tvätt dag, även om vi varit två så blev vi inte klara förrän nu. Men det är skönt när det är gjort, så nu har julen kastas ut ur våran  lägenhet.

Ska sätta mig o göra lite pappersarbete med företaget, drar mig för o görat för jag vet egentligen inte hur jag ska göra. Men göras måste de ju.
Det är väl bäst att börja....

nu är vi hemkomna

Idag kom vi hem igen, jag och hilma. Ganska skönt o va hemma faktiskt, är ju första gången på två veckor jag får sova i min egen säng.

Har kommit hem från jobbet, för ungefär en timme sen. Ska väl snart ta o säga god natt. Men jag är inte riktigt så trött än så jag kommer att kunna somna på en gång o de är så jobbigt o ligga vaken tycker jag. Så kan lika gärna sitta här eller framför tv så jag blir trött, de brukar ju funka.

Hilma mår bättre nu, hon hade 38,2 när jag åkte till jobbet men sen hade det gått ner till 37,5 så febern är nog borta nu. Imorn börjar babysimet också, men vi hoppar nog det eftersom hon inte mått så bra. Synd bara, har längtat lite faktiskt, det är så roligt. O så får man ju träffa sofie och nova också.
Men vi tar igen nästa vecka.

Nu ska jag dra mig till soffan o kolla om det finns nåt på tv ikväll.

God Natt!

tisdag

Nu är jag tillbaka i bottna efter kursen igår, eller jag kom hem igår kväll men nu sover hilmis så då fick jag lite tid över att skriva.
Jag är så jädrans trött, kanske skulle gå o lägga mig jag med o passa på medans plutt sover. Men det är så mycket annat som måste göras innan så jag får nog ta nästa sovtid.

Igår va hilma hos min moster som är dagmamma här i bottna medans jag var på kurs, där hade ungen ställt sig upp från golvet utan stöd, bara ställt sig rakt upponer. Så nu är det väl inte långt borta tills hon börjar gå och ställer sig ännu mera.

Imorn ska vi in tillbvc och ta andra vaccinsprutan, jag trodde barn också bara tog en , men tydligen inte. Hoppas även på att hon gått upp, sist hade hon ju gått ner lite grann. 

Vår toalett hemma är fortfarande inte klar så vi blir väl kvar här ute i några dagar till, hoppas på att jag kan komma hem till helgen, vill hem o sova i min egen säng, men det funkar inte med hilma om hon ska in o riva när dom håller på o gör ordning o så luktar det inte godis precis.

Om man skulle få något gjort denna dag kanske... 

familjen annorlunda

igår kom vi hem, till en lägenhet som såg förjävlig ut. Slip damm över hela lägenheten. Jag var så trött o arg, inte det första man vill o börja städa ur en lägenhet när man kört 10 timmar med bil.

SÅ nu bor jag och hilma hemma i bottna några dagar, går inte o vara hemma.

Nu ska jag se på familjen annorlunda!

Lite varmare

idag har det varit lite mildare väder, omkring 11 minus mitt på dagen annars nu runt 19 minus.
Ikväll blir det fjällen pizza, och let's dance. Så är det bara en dag kvar, sen blir det hemgång till ett hem där vi inte har nån dusch, och eventuell ingen toa. Så det känns inte så roligt o komma hem faktiskt.

Hilmis har varit ute o åkt pulka idag, hon tycker det är roligt men hon kan knappt röra sig, ser lite roligt ut faktiskt. Ser ut som att hon har nackspärr, hjärtat.




vinter promenad

idag har dennis jag och hilma varit ute på en liten kort promenad, det är fortfarande runt 22 minus så hilma kan inte vara ute så länge. På dan va de 19 grader kallt så då passade vi på en snabbis. Så hjärtat får komma ut o få i sig lite fjälls luft. Hon kan inte röra sig så mycket när hon sitter i vagnen fullt påklädd. Hon fick gå lite i snön idag igen.

Nu slog hon ner wii konsolen så syrrorna skäller lite på henne. Hon är lite busig ungen, ska bara upp i trappen o bara va där hon inte ska va. men det är ju som vanligt. =)

bjuder på lite bilder idag också..







en nakenfis i vår stuga

Fortfarande kallt här upp, 23 minus är det idag. Det känns lite bitande i kinderna när man kör nerför backarna, går knappt köra mer än en timmer per gång. sen måste man in o värma sig. jag hade vita fläckar på kinderna så jag höll på att förfrysa mig men jag gnugga mig varm.

Tänkte bjude på lite bilder, i förrgår va hilmis helnaken här i stugan o hon tyckte det var jätte roligt. O mysigt, bara att mina syskon inte tyckte att det var så fräscht.

uppdatering från lofsdalen

Idag har vi 25 minus här uppe, jag var hemma med hilma på förmiddan, men på eftermiddan slängde jag mig ut i backen, det gick bättre än igår men endå inte helt smärtfritt. Klarar inte av att stå i ankarliften, så de blir sittliften för mig. Det är iallafall skönt, dennis åker så han är helt slut. Känns som att han aldrig är hemma, men det är ju så skönt för honom o få röra på sig som han vill.

Lite bilder som jag lovade:
     

Hej o hå

Skrivet ett inlägg uppifrån fjällen, lofsdalen närmare bestämt. Kom upp hit igår, o det är så jäkla skönt.

MEN, det känns att man inte åkt på ett par år, fy fasen mina ben. Benen är inte riktigt vana vid att stå lutande och låren bara bränner. Jag klarade inte länge ute i backen. Hilma har feber så hon har inte varit ute mer än fem minuter idag o åkt lite pulka, kände att det var läge att passa på, de ska bli över 25 grader kallt i veckan.
Dagen har varit helt underbar med lysande sol och vitbelagda berg.

Just nu sitter en del av oss vid tv o de andra spelar spel, finns det nåt mysigare? att göra saker ihop.

Själv ska jag gå o lägga mig för o förbereda mig mentalt för o ta mig ut i backen imorn.

Ska försöka lägga in lite bilder imorn också..

god natt.

Gott Nytt År!

Gott nytt år!
RSS 2.0