matlagerskan

För några dagar sen fick jag för mig att jag skulle börja laga hilmas mat själv, så att jag vet att hon verkligen kan äta maten utan att behöva kolla om hon tål de eller inte.
Så igår satte jag igång vid ett tiden på dan tror jag, o jag var klar vid halv åtta på kvällen så jag luktade väldigt mycket matos. Det gick väldigt bra, jag gjorde köttfärsås och glutenfria makaroner *som jag hämtat på apoteket* och sen frikadeller.
Köttäfrsåsen och makaronerna tänkte jag att dom kör jag i blendern eftersom hon inte kan äta så stora bitar än. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde för fel med den, jag tyckte det luktade så konstigt om den först så jag väntade en stund sen körde jag igen, då började det o ryka om den så jag vågade inte köra mer med den.
Men maten blev iallafall lite pureé aktig.
Jag lagade också mat till mig och dennis, köttfärsås och sen gjorde jag alldeles egna hemlagade köttbullar.

Mellan allt så åkte vi o titta på bil, dennis har fått för sig att vi ska sälja våran och köpa en v50 så vi åkte bara för o kolla. Det blev visst att vi ska provköra en bil idag :S så vi får väl se om det blir nån bil eller inte.

Mycket på gång är det iallafall.

visomfåttbarnpåwillys träff!

ännu en vecka som har gått, jag fattar inte vad jag har gjort denna vecka för den har bara flugit förbi. Igår var vi nere i ringarum o hälsade på sofie (på jobbet) o hennes tvillingar lex och theo. Det var vi "willys" tjejer som fått barn som träffades igår. Carro, med sina två barn alvin och dennis, Pernilla med sina två barn alvin och aston *11dagar*, therese med sin lilla ludwig*9dagar* och ullis. Det var kul o träffa alla, o gud vad barn de va. Fullt över allt, man var verkligen tvungen att titta vart man gick på golvet så man inte trampade på någon.
Men det gick väldigt bra även fast det var så mycket barn.
När vi kom hem var jag helt slut, o magen värkte så jag trodde den skulle vända sig ut och in.
Tur va så gjorde den inte de, hade nog blivit lite rädd då. Måste ta tag i o ringa om det här med magen, för jag tror jag håller på att bli precis jävla galen.
Den värker hela tiden men jag försöker o inte tänka på det o göra saker ändå, men hur lätt är det?
Smärtan beskriver jag som sammandragningar helt enkelt, ni som fått barn vet nog vad jag menar. O det är inte skönt.
Men snart, ska jag ta tag i det. Jag ska bara gå på bröllopsmässan först, sen ska jag ta tag i livet igen. För även om jag har så jäkla ont så går jag lite som på små rosa moln här hemma, jag ska ju få vara så himla fin en HEL dag liksom, hur ofta händer det? O det bästa av allt jag får det ju gratis bara för att jag ställer upp.

Nu vaknade min ängel.

Mössprovning.

Nu är det dags för vattengympa igen, väntar på att mamma ska ringa o säga att hon åker så jag kan springa ner till bilen.
Idag har hilma och jag varit på babysång, hilma tyckte det var lika roligt som vanligt, o tittade på alla andra barn som att hon aldrig sett nån förut.
Sen gick vi till mamma o fikade, vi provade en vinter mössa. Hilma var så otroligt söt, men hon såg så rolig ut så vi skrattade så vi höll på att kissa på oss. Tog bilder på ungen med mössan på.
Imorn ska vi åka ner till ringarum o träffa "alla vi som fått barn gänget på willys", blir väl massa lek förstår jag. Roligt o ses lite också, inte så ofta man hinner med sånt tycker jag.
Nu ska jag springa ner till skjutssen *kan inte stava*


Min älskade älskade bebis.

som en gräddbakelse?

Okej, jag ska INTE gifta mig vad jag vet än så länge. Jag ska vara med på bröllopsmässan som är i söderköping den 4 oktober på söderköpings brunn.
SÅ jag var inne o provade ut en brudklänning jag ska visa upp då. Det kändes lite konstigt måste jag medge att stå där med en väldigt maffig och vacker klänning, med slöja och tiara. man fick nästan en chock över att det fanns nåt som passade o att man sjäv kan tycka att man är lite fin.
Väldigt vacker klänning kommer jag att ha, så jag tycker att man ska komma o titta. Om ni inte vill se på mej så finns det mycket annat att titta på också. Tror det kommer bli väldigt roligt, o väldigt vackert.


Tänder, here they comes!

häromdagen upptäckte jag att hilmas tand börjar komma upp ÄNTLIGEN! Kanske kan vara slut på allt det onda hon haft så hon kan bli som vanligt igen. Hoppas kan man ju alltid. (Ni ser att jag är ganska bra på engelska va? i rubriken)

Idag är jag helförkyld. Kroppen värker o näsan är helt igentäppt. Hilma har väl lyckats smitt ner mej. Hon är inte riktigt frisk än, fortfarande snorig o lite gnällig. Men jag tror att det är tänderna som spökar nu när dom väl är på väg upp.

Igår var jag på knytis hos liline, alla hade med sej varsin maträtt o de var så himla gott. Jag åt så jag knappt kunde stå på en timme, roligt att göra nåt o få gå iväg lite ensam utan man o barn. Känna sig lite "vanlig" kan man säga så, utan att behöva tänka på bljöbyten, mattider och sånt för några timmar iallafall. Prata av sig lite o ha trevligt, men några glas vin. Vi fick för oss att prova på att göra margaritas, tror nog det blev lyckat för att vara första gången för gott va det iallafall. Kanske inte så svårt o göra en sån drink men endå.

Dagen idag blir nog soffliggandes, o nee jag är inte bakis, o låta kroppen vila. För imorgon ska jag in o prova brudklädsel. Nyfikna? =)

Återbesöket

Hilma och jag var på återbesök på sjukan idag, frågan är varför man inte kan få några positiva svar därifrån. Hur trevlig och bra personalen än är så är det ändå negativa nyheter för oss.
På lapptestet visades att det var överkänslighet mot mjölk (som vi redan visste) vete och råg. Alltså så har hon nån form av gluten också.
Nåt blodprov som visar om hon har celiaki, som jag inte ens vet vad det är, tog vi också o det tar minst en vecka innan vi får veta svaret på de. Tydligen är det att om hon har celiaki gluten så är det skadligt för nåt organ i kroppen det är ju ännu värre än det hon har nu. Nu får hon "bara" prickar och har ont i magen.
Så nu blir det att börja om från början med all kost, på så sätt känns det lite skönt att jag hann sluta amma så jag inte hade behövt ta bort det också. Det räcker ju med att hilma ska ta bort det.
Vi hade sån tur så vi fick prata med dietisten  på barnavdelningen redan idag så nu har jag mera information om hur och vad vi ska ge henne.
Tråkiga nyheter iallafall, men men det är ju som det är. inte så mycket att göra åt.

Det är ju fredag idag så jag ska väl ta o sätta mej i soffan o andas ut efter denna vecka.

Sjukling

Igår var hilma sjuk. Hon hade 39,8 i feber på natten o omkring 38,8 hela dagen igår. Mådde inte alls bra min lilla älskling. Faktiskt första gången hon är sjuk sen hon föddes. På kvällen gick det upp över 39 grader igen, men sen sov hon hela natten till fyra imorse o idag har hon ingen feber alls. Men snorig är hon ännu.
Har varit o tittat på ännu ett dagis idag utan hilma dock, det kändes bara helt rätt. SÅ bra. Personalen var jätte trevlig, nya o fräscha lokaler, o så som dom arbetar är precis vad jag vill ha. Men jag ska ge de andra en chans också för det är ju inte säkert vi får det dagiset vi önskar, o då är det ju bra att  man varit o sett hur de andra är också.

Men nu ska vi gå till mamma o äta lunch.
Kram på er.

Besök på barnavdelningen.

har precis fått i oss lite mat. kom hem från sjukan. Hilma hade en återkontroll där idag om sina allergier. Gumman fick ta ett sånt där prick test igen. Jag har aldrig tagit ett sånt men det ser ju inte sådär jätte skönt ut o få en pigg ner i skinnet. Jag har bara minnet kvar från när vi gjorde det första gången för cirka sex månader sen.
Då skrek hon för full hals o det gjorde nog väldigt ont. Men idag var min lilla flicka såå duktig. Hon sa inte ett ljud utan tittade på sköterskan som att; Vad är det du håller på med?
Det visade inget på pricktestet förutom att hon är allergisk mot ägg fortfarande. SÅ hon fick även en lapp på ryggen som också testar allergier så den ska sitta på nu i 72 timmar så ska vi tillbaka på fredag. Måste bara tillägga att det är en super bra läkare vi har där inne.

Nu ska jag försöka mig på o göra lite egen mat till Hilma o se om hon äter de, vägrar mat gör hon fortfarande. Eller hon äter när hon har lust. Dennis har fixat så vi har det här spotify, heter de va?, bra med musik o sånt. Så det ska vi lyssna på nu när jag ska försöka vara lite kreativ här hemma.
Det är väl bäst att sätta fart.

Åter till lördagen...

jag glömde ju berätta hur det gick på babysimmet i lördags. Det var ju första gången för mig o hilma då.
Hilmas små rosa badbyxor kom äntligen til använding i lördags, har ju fått väntat en vecka mer än vad vi ska, för att det var dåliga vattenprover sist. Iallafall så gick det jätte bra. Hilma tyckte det var lite läskigt när alla barnen skvätte, men hon skulle själv ner under vattnet. När hon låg på magen körde hon ner huvet så hon fick kallsup. Hon svalde väl ungefär halva poolen. Rygg läge ville hon inte alls vara, hon skulle bara sitta upp då, men det är ju lite svårt i vattnet.
Efterår somnade hon som en stock det var ju väldigt jobbigt att behöva röra ordentligt på benen hela tiden.
Vi badade ju med sofie och nova också. Kul att ha nån annan o gå med som man känner, man känner sig lite tryggare på nåt vis.

Idag har jag ringt runt till dagis o bett om att få komma o titta hur dom arbetar o hur lokalerna ser ut. Har redan varit på ett idag, personalen verkar bra o det var stora ytor barnen kunde leka på o så. De andra dagisen ska ja på senare i veckan. Eller man kanske inte får skriva dagis längre? Det heter ju faktsikt förskola nu för tiden kom jag på.

Kom hem för en liten stund sen så nu har jag lagat mat, det blev spaghetti o köttfärsås idag. Det är så himla gott.


det är full fart på den här ungen ska ni veta.

Medeltidsmarknad

Denna helg är det den årliga medeltidsmarknaden, till skillnad från alla andra år har jag faktiskt inte jobbat iår. Brukar klä ut  mig och vara så fin i medeltidaklänning. MEn inte iår, fick till o med möjligheten o titta på marknaden o kolla runt på allt som händer, eldshower, jonglering, hästar, marknadstånd. Det mesta.

I år fick jag till o med vara med o tävla om skatt kistan, hehe. Det är en femkamp man tävlar mot en annan person i. Jag tävlade mot minsta syrran o vann över henne så klart. hehe man måste ju vara smart. Men jag vann INTE alltihopa alltså alla pengar som är i skattkistan. Alla som är med o  tävlar måste betala fem kronor så de blir ju lite pengar iallafall. tror de va nästan 2000:-

nu ska jag hitta på nåt att göra ikväll.

Hur ska man göra med framtiden egentligen?

Häromdagen pratade jag med försäkringskassan o skulle ta bort dagar av min mamma ledighet för att jag hade jobbat. Jag fattar inte så mycket av alla dessa dagar hit o dit hur mycket jag har o dennis har osv.
Iallafall så frågade jag hur många dagar jag hade kvar, o då säger hon: Ja du har lite mindre än tre månader kvar av mammaledigheten. Chock chock chock!
Vaddå mindre än tre månader? När jag var på försäkringskassan för drygt ett år sen sa dom att jag MINST skulle vara hemma tills barnet var ett år. Men Hilma är ju inte ens tio månader då?! Hur går detta till?!
Det blev iallafall eld i baken på  mej så nu har jag tagit reda på eventuella dagis o skrivit ut papper om barnomsorgsansökan o hela fadderullan.
Börjar kolla om jobb, som jag måste söka eftersom jag inte har nåt att komma tillbaka till. Är ju bara extra anställd o det kan man ju inte leva på o hoppas varje dag att dom ringer om att nån är sjuk så jag kan få jobba.
Ne då kommer jag bli dum i huvet, måste hitta på nåt.
Samtidigt som jag vill börja jobba så vill jag ju vara hemma med Hilma så länge som möjligt också. Man får ju inte tillbaka den tiden heller liksom, men vad ska man göra när man inte får några pengar? Mammapengen är ju ingenting.
Tankar flyger omkring i huvet på en om hur man ska göra o vad som är bäst.

d gwx x

Har kommit hem från babycafé o satte mej o tog en kopp kaffe, ja jag har börjat dricka lite kaffe igen. Blev så sugen på capuccino häromdagen o sen dess har jag varit lite sugen hela tiden. Hilma somnade i bilen tillbaka men nu vaknade hon visst till igen. Det är inga långa sovstunder.
Tänkte att vi skulle gå bort till mamma sen när vi ätit lunch o äta upp de sista av tårtan som blev kvar igår. Minsta syrran fyllde 13 så vi var på kalas igår.
Allt var bra på bvc igår hon går upp i vikt iaf även om hon  matvägrar för tillfället.
På eftermiddan var vi på husvisning här i skpg. Vi är lite sugna på att flytta till hus, men man måste ju titta sig omrking lite innan man bestämmer sig för vad man vill ha o vart man vill bo.
Så det var intressant att bara titta, man lär sig ganska mycket om vad man ska titta på o dennis ser ju allt som inte jag ser eftersom han är snickare o vet hur saker o ting ska se ut.

ikväll blir de vattengympa igen., de är så roligt.

ps. de är hilma som skrivit rubriken =)

mycket runt omkring mej just nu..

har inte bloggat på några dagar nu igen, tiden finns inte till. det är så mycket runt omkring så man prioriterar inte att sätta sig här. Men idag är det inget speciellt förutom att jag ska upp till mödra snart o kolla varför jag har ont av kopparspiralen ja satte in för två månader sen.
Jag har som en molande värk hela tiden o den försvinner inte någon gång. det är lite jobbit att gå runt o ha ont hela tiden så vi får se vad som är felet.
annars tycker jag kopparspiralen har varit bra faktiskt, kan rekomendera den för dom som inte vill ta mer hormoner.

Hilma sover mycket mycket bättre på nätterna eller ja iaf sen i fredags då vi bestämde att hon skulle flytta in i eget rum med en nattlampa o radio som är på. O det verkar funkar än så länge iaf. Har gått upp mindre o mindre för varje natt. Känns skönt om det bara va det problemet, att hon är lite mörkrädd o att det är så tyst om nätterna.

i helgen var vi hemma o titta på syrrans  hundvalp, liten o trött var den. jag trodde ju den skulle leka o hoppa o grejja men hon gjorde de i fem minuter sen somna hon osv. Men det lär nog blir fart på henne med.

nu ska jag göra iordning mig för att gå.

Nån som saknat mej?

har egentligen inte tid för o sitta vid datorn, o speciellt inte o fastna för o skriva i bloggen. Men jag upptäckte att jag visst inte uppdaterat nåtpå hela veckan så nåt var jag ju tvungen att skriva.
Denna vecka har varit fullt upp, varje kväll har det varit nåt att stå i o dagarna går ju som sagt väldigt fort.
Idag är det iallafalla fredag och det är snart helg vilket känns skönt.
Hilmas babysim skulle börja imorn men dom ringde nyss o sa att det var inställt pga av dåliga vatten prover. Även om det är tråkigt att det är inställt för jag har verkligen längtat efter detta, så känns det skönt att dom ringer o säger sånt så inte barnen blir sjuka.
Hilma är inne i nån negativ spiral tror jag, vi sov ju hos mamma hela förra helgen o då började de ju gå bra för henne o sova hela nätterna men nu är vi tillbaka där vi började igen. Jag vet inte vad jag ska ta mej till snart när man inte vet vad det är som är felet. Har hon ont i magen, hungrig, mörkrädd,för tyst, tänk om hon kunde prata vad enkelt det skulle vara då.

Nee nu ska jag ta tag i denna dag, är lika mycket att stå i idag som det varit resten av dagarna.









jag har känslan på att det kommer bli bra allting.
,
RSS 2.0