jovars

har inte hunnit skriva nånting på hela veckan. har faktiskt fått jobbat väldigt mycket så jag är helt slut. hilma blev bättre efter andra gången vi var inne på jourcentralen då fick hon inhalera nån sorts ånga. Så igår gick hon till dagis som vanligt. annars har hon bara varit hemma hela veckan, dennis var hemma de två första dagarna sen va mamma hemma en dag och jag en dag. Tur att man har många som ställer upp.

Bara det att jag inte hunnit kurera mig som jag skulle velat. Har ingen röst kvar och hosta som heter duga. Så jag lär väl må lite dåligt ett tag till.

Kom precis hem från jobbet så nu ska jag mysa med min familj.

still sick

vi är fortfarande sjuka, jag fick hämta hem hilma tidigare från dagis igår för hon hade feber och kräktes upp allt hon åt. Så hon är väldigt hängig. Jag är fortfarande förkyld men jag orkar mig upp ur sängen iaf. Jag har inte haft nån feber än tack o lov.
Men jag bara väntade mig detta att hilma skulle bli sjuk, dom säger att barnen blir lätt sjuka när dom börjar på dagis det är ju nya baciller och allt som finns där. Tar ett tag innan de har någorlunda immun för de.

Idag ska vi ta oss ut till fängtorp o fira dennis han fyller inte förrän på måndag men det blev firande lite innan.
Bara vi tar oss ut vädret ser inte så lovande ut kan jag säga.

D ligger o sover så kanske bäst jag börjar väcka honom så vi börjar röra oss ut mot landet.

Ha en bra lördag!

jaha sjukling i vårt hem

Jag har fått alla dagis baciller på mig. Hilma mår prima och det funkar så bra på dagis, hon har varit själv både igår och idag ska hämta henne kvart över tre.
Men det är lite synd om mig, jag är snorig halsen är på bättringsvägen och kroppen värker. Visst är det lite synd om mig? Jag har öppnat min desperate houswifes box som jag fick i julklapp och ligger i soffan o tittar på. Det är ganska skönt att man kan få titta ifred, samtidigt är det ganska tomt hemma.

Men som sagt snart ska jag hämta lilla skruttan o hon lär inte vara den piggaste när vi kommer hem. Igår sov hon två timmar och somna direkt när jag la henne i sängen vid halv åtta. Så leker de gör hon. =)

Nu har jag pallrat mig upp o åkt till mamma en liten stund innan hämtning. Lite socialisation måste jag ju få.

Ny vecka

Jaha då har man börjat en ny vecka igen, gud va de går fort alltihop. Ska börja lämna hilma och åka från dagis den här veckan, ser fram emot de lite det är ganska tråkigt o sitta i personalrummet under tiden vi är där.

Denna vecka ska jag och mamma börja avänjning av allt jäkla godis och cola(jag) äter och dricker. Det är inte många som tror att vi kommer klara det. Men vi får se en dag i taget tar vi.

Dags att söva hilma en stund.

Jag tråkigt-Hilma kul

Idag lämnade jag hilma för första gången på dagis. Eller a jag satt inne i personal rummet för att jag skulle kunna vara nära om det inte skulle gå.
Men gick gjorde de, hon lekte o styrde o så gick dom ut o hon somnade i vagnen som planerat. Så allt gick så himla bra. Bara jag som hade det lite tråkigt med så är de.

Nu när vi kommit hem så somna hon o nu har hon snart sovit i två timmar igen. Hon är helt slut efter dagis alltså.
Imorn är det babysim som gäller, sen ska hon hem till mormor och morfar. Så dennis och jag får roa oss alldeles själva imorn kväll.

Ha en bra fredag kväll!!

1 års kontrollen

Ja idag har vi varit på ett års kontrollen med hilmis. Först va vi o kolla öronen eftersom hon hade öroninflammation för ett tag sen. O de va bara bra. Sen fick vi träffa doktorn som gjorde lite tester. O så fick hon två sprutor i vardera ben. jag tror vi satt 1,5 timme uppe på Vårdcentralen och BVC. Vi hade öron itden en timme innan vi skulle till bvc och så va ju doktorn lite sen. Men hilma hon lekte med alla barn som kom och gick.

Efter bvc skulle jag försöka hålla hilma vaken eftersom hon skulle försöka sova på dagis, det gick ganska bra hon somnade till i bilen hem från bvc.

Sen åkte vi iallafall till dagis och där fick hon mat och så skulle vi lägga henne inne på madrassen som dom har och sover på. Jag fick lägga mig i rummet med hilma det gick ganska bra förutom att hon va så nyfiken på vart vi va nånstans och inte riktigt ville lägga sig till ro. Men till slut så somnade hon faktiskt och sov i 40 minuter.

Efter dagis åkte vi hem o käka lite till sen somna hilma, och hon sov ända till nu. 2 timmar!! hon va ganska trött. haha.

Men nu vill nog hjärtat ha mat.

Ha en bra torsdagskväll!!

Dagis idag

Imorse gick vi upp och åkte till dagis, jag bosatte mig i en soffa o tänkte att det är väl bäst hilma får ta de i sin takt och att jag bara finns där om hon behöver. 1,5 timme växlade jag med att sitta i soffan och spela spel med de andra lite större barnen. Inte en enda gång kom hilma till mig. Hon bara lekte. Och gjorde som alla andra såklart, klättrade överallt. Åkte lite rutchkana, kasta bollar lekte med dockor ja allt man kan tänka sig.

Efter dagis åkte vi hem o så tog jag vagnen och gick en liten sväng så hilma skulle somna, hon hade då varit vaken från 7.15 till elva. Sen tog jag vagnen och gick upp för alla trappor upp till Liline. Där fick vi fika och så lekte hilma med Cassandras (lilines syster) lilla Jack.

Sen gick vi till mamma med lite mat och nu sitter jag här.
Mamma skrek precis att hilmis gått 14 steg alldeles själv så det är väl bäst jag går ut o tittar om det kan vara sant.

Födelsedags bild

Går ju så jäkla trögt o ladda in bilder...


Hilma sitter inne i sitt nya prinsesstält.

slut..

efter helgens alla kalas är jag helt slut. hur ska man orka med o ha barnkalas o allt i framtiden? ujuj  mycket att tänka på.. men samtidigt roligt.

Hilma har tagit sina första steg och står själv nu här hemma. Det är så roligt o se, benen ser ut som dom är  stelopererade och armarna rätt ut när hon ska gå iväg..

idag har vi bara tagit igen oss, va o handla förut så det är de enda vettiga vi har gjort idag. Känner att man måste vila upp sig lite..

Ha en bra söndags kväll, för nu är det nån som biter mig i låret och vill ha uppmärksamhet..

Födelsedags dagar..

Åhh idag har varit en busy day, först va vi på dagis imorse mellan halv nio och tio. Sen hem o försöka göra iordning lite till imorn. Vidare till willys för o handla sen åka ut till bottna.
Vi ska fira mamma som fyller år idag.
Så nu har jag stått och gjort klart tre tårtor tills imorn, bara hilmas kvar nu. Men jag måste ta en paus känner jag, är lite trött i ryggen.

Försöker även söva hilma men hon verkar inte vilja sova alls, även om hon inte sovit särskligt mycket på hela dan.
Men hon somnar nog snart.

tänkte att jag skulle försöka få in lite bilder från hilmas födelse dag men det gårså trögt på våran dator så jag orkar inte sitta o vänta.

Bäst att gå in till hilma, det har gått fem minuter nu va?

Idag för ett år sen

kom det en underbar liten bebis till världen. Lite för tidigt men vad gjorde de. Det har nu redan gått ett helt år och idag är det Hilmas allra första födelse dag. Inte för att hon förstår det själv, men det är endå en dag värd att fira. Idag blir det middag med mormor,morfar, farmor, och farfar. Sen på lördag kommer hela släkten.

Vill lägga in en bild på hilma när hon bara var någon vecka/or gammal. Vet inte riktigt när fotot är taget. Men hon är inte stor iallafall.

Så idag vill jag bara säga;
Grattis min älskade Hilma, och så vill jag bara vara glad.

RSS 2.0