barnmorskan + bebisdans

a idag har jag varit på besök hos barnmorskan för att se att allt är som det ska med bebis. O de va de, hjärtljuden fick jag höra men lite inslag av min egen puls. Känns skönt att veta att allt är okej.

när jag sitter i bilen på väg in till barnmorskan lyssnar jag på ganska hör musik, de kommer en låt med ganska bra rytm i, o vem diggar med om inte bebis =) haha.. skojjit va de, han liksom dansa i takt lr vad man ska säga, as coolt. hahah.

snart ska jag in till stan igen, ska lämna syrran på sin dans o hämta dennis som ska skjussa mig till mitt möte jag ska på, o sen ska han till kiropraktorn. Sen hämtar han mig och Sara H som ska med mej o få sina naglar fixade.
Idag har jag städat och passat på att fixa liite med julgardiner och ljusstakar, är ju inte riktigt för de här med jul o massa julpynt men liite måste man väl ha för att få känslan.

nee nu äre bäst jag drar så jag hinner allt jag ska.

Måndag..

Idag mår jag mycket bättre, bebis har sparkat och rört sig hela natten, så mycket sömn har man inte fått. Men det är de värt, bara man vet att ens bebis mår bra :)

Är liite sugen på att göra nåt för mig själv, unna mig något inför julen. Towe och jag har ju pratat om nån spa grej, tror att det skulle vara helt underbart att bara får ta de lugnt o sen kunna snacka med nån som är gravid :)
Nån som vet vart man kan gå på nåt bra spa?

annars väntar jag på att klockan ska slå fem så att min kund kommer, så att jag kan gå hem o laga mat tills dennis kommer hem sen ikväll. Känner att jag redan är liite hungrig så måste väl stoppa i mig nåt annars blir inte bebis glad.
Blev så himmla sugen på potatis gratäng, läste nämligen towes blogg o de stog att hon skulle äta de, blev jätte sugen. Men det är ju inte så lätt att ställa sig o laga mat när man är på jobbet :p

Förlossningen...

Det har varit full fart ända sen i onsdags känns det som, jobbade onsdag och torsdag. Skulle jobba fredag med men jag blev hemskickad för att jag inte mådde bra :( ville egentligen inte hem, men det var nog bäst att lyda chefen :P
Freda kvällen slutade med att vi fick åka in till förlossningen, och där spenderade vi kvällen genom att ta prover och kolla på idol.
De lyssnade på hjärtat på bebis, och tog ultra, såg inte så mycket, ville inte se heller för jag var så rädd att man skulle se vad det va. Men allt med bebis såg bra ut. Hade vita blodkroppar eller va de va så jag har antagligen nån urinvägs inflammation, plus att jag har magkatarr så fick medicin mot det. Börjar känna mig som en gammal tant som äter 1211 medicinsorter.
I går var jag och dennis inne i stan och kollade på barnvagn, det är så himla svårt vad man ska välja, men nu har vi nog bestämt oss, bara färgen på vagnen som är kvar att bestämma. Provade även bilbarnstol i bilen för att kolla att den passa, man fick nämligen med en när man köpte den vagnen vi ville ha. Men som den vanliga turen så passade inte stolen, Bältet var för kort. Tydligen har volvo kortare bälte än andra bilar så då va de bara o hitta nåt annat. Så ni som har volvo, PROVA innan!
Sen va de ut till bottna på middag hos morfar, han fyllde år. Åt riktig husmanskost, inte varje dag man får det. Gott va de, träffade även kusinerna. Sen åkte dennis hem till sig, och jag följde med mamma o dom hem , alla fick känna en varsin spark från bebis, o de tyckte dom var jätte roligt. Sen somna jag.
Idag väntar jag på att dennis ska komma hem ifrån sitt jagande så vi kan åka hem o hitta på nåt skoj, blir väl liggande framför soffan endå till slut.

Fint väder idag, ska nog ut på en promenad tror jag....

Hemmafru

idag har jag varit en riktig hemmafru. Jag har städat, dammsugat och tvättat golvet även om jag får ont i ryggen av de, men de är så skönt att ha de fiint omkring sig sen så det är nästan värt det. Sen har jag gjort gryta som har tagit hela dan, köttet ska ju koka så himmla länge, men jag tror de blev bra nu till sist iaf, blev inga större fel på mig efter jag ätit det. Ska bara se om dennis gillar det också, kanske är huvudsaken :P

Just ni sitter jag hos mamma, fick hoppa in o jobba liite så hon o pappa kunde åka in o kolla på bil lr va de va, o snäll som jag är så ställer jag ju självklar upp. Lite extra pengar är inte fel.

Imorn jobbar jag på willys, hoppas det blir någon rolig jag får stänga med, men det är ju ingen fara ioförsig för alla är ju helt underbara där borta. =)

Idag byter jag till vecka 26, och jag kan säga att jag har sammandragningar så det heter duga. Nästan hela tiden, magen blir helt sten hård och det bara drar o drar. Sen är de över en stund men då är de bara att vänta på nästa omgång.
Har läst att det är livmodern lr nåt som masserar barnet för att förberada inför förlossningen sen. Men jag tycker att det är ju ett tag kvar så då ska man väl inte ha sammandragningar nu?
Köpte en jätte fiin mammakjol från internet, jag är inte mycket för kjolar men den här tyckte jag riktigt mycket om :P även om man är tjock så måste man ju få ha fina kläder på sig :)

Vårdcentralen

Ska jag till idag halv fyra, har svårt att andas och jobbigaste hostan. Men jag har försökt att göra allt för att dra ut på de att gå upp dit, men nu är det dags. Hoppas jag får nån astma medicin så jag kan få liite luft om kvällar och nätter.

Igår var bebis väldigt busig, bara sparkar o rullar runt hela tiden. Och det är så himmla mysigt :) jag tror att jag fortfarande inte har fattat att jag ska bli mamma i mars, det känns jätte långt bort men det är ju bara tre månader kvar. Känns också så himmla kul att de är fler i min omgivining som ska ha ungefär samtidigt som mig. Bara lyfta luren o ringa o fråga om råd. En sak som jag är så säker på är ju att detta är ju min grej, att jag får chansen till att börja om mitt liv på nytt och få en ny syns på livet. Ha nånting att leva för och vara någons förebild (förhoppningsvis), alltid ha någon som vill komma till en och få trygghet. Sån känsla som jag själv ville uppleva, som jag också fick uppleva när jag växte upp.

Tack Towe för att du hjälpte mig få bort en av bilderna :P är ju inte så teknisk av mig :)

Magkatarr och rethosta

Magkatarr! De är ju skönt, har så jävla ont i magen om nätterna och kvällarna när jag har ätit. Antagligen för att bebis ligget o trycker på. De är väl bara att vänja sig, för bebis kommer ju inte bli mindre direkt :) o inte jag heller för den delen.
O så har jag dragit på mej ret hosta så jag hostar upp lungorna o tappar rösten.

Nu har vi äntligen fått klart liite i lägenheten börjar likna mer o mer en lägenhet som nån bor i. Så skönt att ha flyttat från norrköping o hit, känner mig mycket mera hemma här. :)

Igår var syrran här hela dan o vi hade OTH race, ganska skönt att inte göra så mycket på en dag. Julia har opererat sig så hon orka inte gå till skolan , då fick hon va hos storasyster istället. :)

Förresten, hur kan man ta bort bilder eller inlägg, råka visst bli dubbelt av bilderna men nu kan jag inte ta bort dom , Hjälp!

Bebis magen



Magen i vecka 25 (24+1)

baby sparkar och sovmorgon

att försöka ta sovmorgon är inte längre självklart har jag kommit på. Bebis är som mest aktiv på kväll natt och morgon. Sparkar i sidan, rullar runt och allt vet vad. Men för en gångs skulle fick jag sova till halv tio o de är lääänge för mej.
Men det är väl bara att vänja sig vid vakna nätter :) längtar tills bebis kommer, men har ändå inte rkitigt fattat att ja ska bli mamma.

Idag ska jag jobba men börjar inte förrän vid ett :) denna vecka blir lugn o de är skönt, sen börjar alla att vilja ha julnaglar o då blir de till att dekorera för fullt, plus att ja har tider på willys :) längtar till att få träffa alla på willys har ju inte varit där på ett tag o saknar faktiskt tjejerna jag jobbar ihop med. Men snart kommer jag :)

Nee nu ska jag försöka få i mig frukost..
hej då

Egentligen inget för mej....

Att starta blogg menar jag då. Men jag följer väl strömen känns de som, gör som alla andra de är väl bäst :P

Söndag idag, piss väder och inget att göra, lr rättare sagt orkar inte göra nånting. Har varit så himla trött de senaste dagarna, intalar mig att det är järnbrist så har köpt sånna där tabletter så jag blir pigg. Barnmorskan sa ju att de inte va nåt med blodvärdena så då får ja göra min egen bedömning.

Funderar på om jag ska byta barnmorska, men kan man göra de så här sent i graviditeten? nån som vet? aja får väl se vad som händer.

Nee nu ska ja försöka göra nåt av dagen, ska ju ut o fira far min sen. Om syrran kommer hem från sjukan.

hej hej!

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0