funkar fem minutersmetoden?

nu har vi börjat med den här fem minutersmetoden. o fy vad jobbigt det är, jag tjuter lika mycket som hilma tror jag. man vill ju bara gå in ta upp henne för att hon gråter så. men då "vinner" ju hon. förhoppningsvis blir det ju bättre, men det gäller ju att stå på sig. o det är ju jag som är den svaga länken, dennis klara det men inte jag.
man tycker så synd om henne när hon ligger där inne o nästan tappar andan för att hon är så arg. jag tycker det är lite  obehagligt också när hon skriker sådär, men som sagt det gäller att försöka hålla sig i skinnet ett tag framöver.
undrar bara när man börjar se resultat, man känner sig så dum mot henne när hon ligger där inne o gråter o jag sitter här ute o inte gör nånting. nu ska nappen in.

en snabbis..

första veckan med jobba är avklarad, känns bra. det har både varit roligt att komma tillbaka o träffa alla på jpbbet men endå tufft att vara borta från hilma. men det funkar.

i torsdags hade jag och dennis våran första hela lediga dag sen han fick semester, tvätttid på förmiddan o på eftermiddags kvällen åkte vi till Linnea o Daniel (dennis syrra), dennis skulle klippa sig. Det blev till slut en hel kväll för vi blev bjudna på mat av daniels föräldrar, så vi fick grillat och massa gott. väldigt trevligt tyckte jag att det va o väldigt gott =)

igår träffade jag och hilma sofie o nova på en snabb fika nere på jannes. lite kul o se hilma o nova titta på varandra, hilma körde på i värsta racet o pratade på o flaxade omkring medans nova såg lite rädd ut, hon undra nog va de va för nåt. haha. men hilma är inte farlig vad jag vet än så länge. hehe.
efter fikan va de dags o åka till jobbet, stängde igår också.

idag blir det lugnt på förmiddan sen ikväll ska vi ner till gryt på fest. Hilma ska va hos sin mormor o morfar o så kommer vi till dom ikväll eller natt. får se hur det går.
nee nu ska jag ut i solen.

ha en bra dag!

onsdag

har precis kommit hem från bottna. jag och hilma sov där inatt. dennis hade wii kväll o då ville jag inte vara ivägen. kände ju inte direkt för o åka in till stan igen när det va så fint väder men jag ska ju jobba sen så jag va ju så illa tvungen.
jobbet går bra, det är nog mest jag som saknar hilma tror jag, men det går så bra med dennis o hilma så jag överlever tills jag kommer hem igen. känns lite konstigt att sitta på jobbet igen, men allt kommer tillbaka med alla plu nummer o hur man gör i kassan så nu känns de inte som att man vart borta i ett halvår.

imorn är jag ledig, har tvätt tid men annars ska ja se om vi kan hitta på nåt alla tre. hoppas det blir fint väder imorn me så vi kan åka nånstans lr göra nåt kul.

om man skulle göra lite mat innan man börjar jobba kanske.

uppe med tuppen

ja idag är vi verkligen uppe med tuppen hilma började vakna klockan 4 som vanligt imorse men jag fick henne o somna om en timme o så vakna hon o sen samma sak om o om igen tills halv åtta. så då gick vi upp.
kom hem igår kväll från mamma o pappa vi firade farmor som fyllde år. va ute i sanden hela dagen, ja tyckte det va skönt men hilma gillade de inte alls. de va väl för varmt även om hon bara låg i blöja.

träffade sofie o nova i onsdags också, rikigt trevligt. vi fikade (jag som kan äta så himla mycket :P) o gick o pratade om allt möjligt. Jätte kul o träffa nån som man kan dela lite med hur det är att ha barn =)

iadg ska vi upp till bvc igen då, hilma ska ju få sin vaccin spruta idag. får se hur hon mår efter den. lär väl inte bli så kul för dennis imorn när han ska ha henne själv. jag börjar nämligen jobba imorn. intensiva veckor kommer det att bli nu, men i slutet av dennis semester är det inte lika mycket så då kan vi få lite tid ihop iaf.

nu ska jag gå o mysa med min nakenfis bebis.

onsdag

idag ska hilma och jag ut o träffa sofie och nova, blir väl en fika kanske. Ska bli roligt att komma ut o göra nåt o träffas lite.
åker ut till mamma o pappa ikväll, farmor fyller imorn så vi ska fira henne o pappa o jag tänkte åka ut till sanden om det är fint väder, vi får se hur det blir.



svar till anonym:
tack för tipset. jag har läst om 5 minutersmetoden men inte riktigt förståt hur det går till, vore snällt om du kunde berätta.

soliga dag

dagen började med att min syrra ringde o väckte mej o frågade om jag ville åka ut till sanden, jag fatta inte ens att de va fint väder ute men jag sa ja. så då va de bara att gå upp o packa med sig allt man skulle ha med sig. Hilma har en tendens att vakna runt tre o somnar o vaknar till runt sju, sen sover hon till nio ungefär så jag han ju en del innan gumman vaknade.
Åkte ut till bottna hämta grejer o sen vidare ut till sanden. Det va jätte skönt, blåste lite lagom o inte för varmt, men bara det gjorde jag inte. Hilma låg i bara blöjan på filten o hon tyckte det va så skönt. Men nyfiken som hon är vill hon ju varken äta eller sova när man är nånstans så till slut va hon så övertrött så hon somnade på filten så skönt.

Sen åkte vi hemåt till dennis, han hade lagat mat eftersom jag kom hem senare, annars brukar jag ju alltid vara hemma. Sen blev hilma på väldigt argt humör, hon ville ingenting alls. Tillsists fick vi henne o sova så nu sover hon, har försökt att väcka henne för mat, men det gick inte så bra. Hon är nog väldigt trött, hoppas hon vaknar snart bara annars lär det bli en jobbig natt för både mej o henne.
nehe om man skulle titta till vad dennis har för sig.

ingen vaccination

det blev ingen vaccination idag, ska tillbaka nästa fredag istället. Bara för att hilma har haft lite feber i veckan o den har gått upp o ner kan det vara nån förkylning i kroppen o då är det tydligen inte så bra i vaccinera.
Men växt hade hon gjort, 6230g vägde hon och 65 cm lång har ungen blivit. det går undan.

jaha så är det fredag kväll. vad ska man hitta på? är som vanligt, man sitter hemma o hoppas det ska ringa nån o komma med förslag till oss eftersom vi inte har nån fantasi till det själva. Men det blir väl en kväll framför tv antar jag.
nehe om man ska ta o gosa med min lilla flicka.

torsdagstädning

idag har jag och dennis hjälpts åt att städa hela lägenheten, det var väl behövligt. Känns så sköntn u när det är klart o man kan njuta av att det luktar gott här hemma. Dennis fick till uppgift att göra mat idag också, det blev pizza =)
så nu väntar jag på att han ska komma hem med maten, är jätte hungrig efter all städning, plus att vi tvättar också. Allt ska göra på en gång.

imorn är det vaccination för hilma igen, jag gillar det inte tycker det är jobbigt när de ska sticka in sprutor på henne. Men det går ju snabbt, gjorde ju det sist. Man ser alltid fram emot bvc besöken för att se hur stor hon blivit, man ser det ju med blotta ögat hur mycket hon växer, men det är kul när man får det i siffror.

i helgen är det inget bestämt än, kanske ikea? vi får se.
nee nu ska jag äta PIZZA!


Allra första bilden när dennis håller i hilma. Här var hon inte så stor. <3

Söndag- en liten tillbaka blick

idag har Hilma provat att sitta i sin mat stol, det gick bra. Hon tog skinkpaketet o slängde ner det på golvet =) all mat stod längst upp på bordet till slut. Idag har vi varit ute i fängtorp, dennis har tvättat bilen och jag försökte sola men det ville inte hilma så det blev inte så mycket med det.

I fredags var jag hemma i bottna, försökte även få lite sol på mig där men det blev inget med det där heller. Vi grilla på kvällen o sen åkte vi hem.

O igår, ja igår va min första dag på jobbet sen hilma ville komma ut första gången. Det var jätte jobbigt, jag har ju inte varit utan hilma ensam så länge. Så jag var nog inte den lyckligaste i kassan, men Liline försökte muntra upp mig. Men allt hade gått bra här hemma, va nog mest jag som led tror jag. Lördag om två veckor är det dags igen, men då hoppas jag det går lite lättare. Fick tvinga mig in på jobbet igår, jag ville inte alls. Mellan 3 o 7 kändes som en evighet men sen gick det lättare från 7 till nio.
Har precis gett hilma lite gröt, hon har kommit på att man kan spotta ut maten när man inte vill ha mer, så inte nog med att hon blir kladdig för övrigt, hon blir ännu mer kladdigare när hon spottar ut maten. Min lilla ängel.


Hilma provade min hakklapp som jag hade när jag va liten.

här sitter hon i matstolen, med sikte på nåt annat än leksaken.

det är ganska varmt ute

Känns som att denna vecka har varit mer som dimma, när jag tänker tillbaka kommer jag inte riktigt ihåg vad jag har gjort. Kanske har jag fått solsting? Hilma gillar inte värmen alls utan bara gnäller o vill inte ha nåt annat än vatten. Försöker ha henne i bara blöja men det är ju inte så lätt om man vill ta en promenad.
Igår var jag iaf o prov jobbade på willys, ska ju börja jobba nu på lördag så jag kände att jag bara ville testa lite eftersom det var ett tag sen jag jobbade. Hade lite svårt med alla plu nummer i början men efter nån kvart började det mesta komma tillbaka. Så nu behöver jag inte vara nervös längre för lördag, fick ju stängning på lördag också.

Imorn blir Hilma 5 månader. Känns som att det var igår hon föddes, det går så himla fort allting. Vi har börjat med lite smakprotioner som gröt, hon verkar gilla det men hon förstår inte riktigt hur hon ska svälja, men det kommer väl. O hon ligger ju inte still för fem öre heller. Lägger man henne i babygymet är hon snart ute på golvet. Hon vänder sig hela tiden från rygg till mage, men sen blir hon sur när hon ligger på mage o inte kommer tillbaka till rygg. Verkar som att hon glömt bort hur man vände sig från mage till rygg, men det kommer väl tillbaka.

Ska gå o titta till min underbara dotter som ligger o sover just nu.
RSS 2.0