dopkort

ja i söndags var anna här hemma o tog kort på hilma, det var inte det lättaste men vi fick riktigt bra kort iallafall.
Nu ska jag bara välja ett dopkort som passar mig och beställa hem så dom kan skickas ut.

igår va mamma barnvakt till hilma för jag var tvungen iväg på ett möte, vi hade vagn o allt med oss, o när vi kommer hem så är hissen avstängd. Om ni sett mej o mamma bära upp vagnen och hilma hela vägen upp för alla trappor hade ni garvat ihjäl er för det gjorde jag.  De va inte nog med vagnen hilma satt ju i bilbarnstolen också plus att vagnen var full med grejer.
a roligt va de iaf, men idag är det inte lika kul kommer ju inte ut och jag vill ut o gå promenad ju, men jag kan inte ta vagnen utför alla trappor alldeles själv heller.

tar med några av bilderna från i söndags..

Håller tummarna för Towe att allt går bra för henne o barnen.


hilma var lite arg först...


sen gick det lite bättre..


sen somnade hon. Mitt hjärta

städhjälp och påskpresent

ja det är lite av denna helg har haft att erbjuda.
Igår var farmor inne från kl nio till tre och hjälpte mig att städa, väldigt väl behövt.
Jag hade även tvättstugan o det är inte lätt att tvätta när man är själv så det var till stor hjälp, tack så mycket farmor.

Imorse var jag hos frisören och friskade upp utseendet med lite ny färg och kortare längder och lugg. Och när jag satt m ed färg i håret kom mamma förbi o sa glad påsk och betalade hela kalaset åt mig =) det var väldigt snällt tycker jag :)
för pengar är ju inget man har gott om precis. För övrigt var dennis ensam med hilma för första gången i två timmar, han är duktig som klarade av det tycker jag för hon var inte på världens bästa humör precis. Hon är liite mammig av sig tror jag.

Ikväll vet jag inte vad som händer faktiskt, blir nog bara att va hemma o ta det lugnt.

Imorn kommer anna o tar bilder på hilma till dop kortet ska bli spännande.

Men nu är det en hungrug tjeja som håller på att äta upp hela mig som gapar, bäst jag går.

Mamma älskar sin Hilma


Vi provar att sitta i bärselen, Hilma somna rätt snabbt, så de va nog skönt.


Hilma sitter i soffan alldeles själv, (kuddarna håller upp henne)


Hilma är lite trött så hon somnade farmför tv:n

bäst att passa på...

när det är lite lugn och ro såhär på morgon kvisten. Hilma har somnat om och jag kunde inte somna om så de va bara att stiga upp. Är väl rädd för att jag ska försova mig, ska till massören kl nio. Väldigt väl behövt ska jag säga, så mycket som man spänner sig när man ammar, och på de mest konstigaste ställena. Idag ska vi inte göra nånting mer, vad jag vet än så länge iaf, klockan är ju bara halv åtta så det kan ju dyka upp nåt kanske.
Men imorn tänkte jag att jag skulle åka förbi skolan en sväng och hälsa på alla i klassen, hoppas ni är där bara, annars är det inte så stor mening :P

har äntligen bestäm datum till hilmas dop, så nu är det kort för fulla muggar som gäller, tittar varje dag vart man kan beställa fina kort, nån som har lite förslag på nån sida man kan hitta fina dopkort? Ska iaf ta bilder på hilma som anna på jobbet ska hjälpa mig med, så det ska bli ett speciellt och fiint dop kort =)

nee nu ska jag fixa lite här hemma innan det är dags att gå till massören.

Ha en bra dag!

söndagsblogg

jaha då va helgen redan över, det går alldeles för fort. Känns som att man knappt hinner se Dennis nånting, utan tiden bara springer iväg. Igår gick vi iaf en promenad med våran dotter bort till sporthallen för att kolla vad de va dom hade hittat på med biljakten lr va de va, men de va inte så mycket o ha så vi gick hem igen.
Mamma o pappa kom o hämtade Hilma och gick ut o gick med henne igen vid halv tre, för att dennis o jag skulle få lite andrum, men ja va nog inte så rolig att umgås med, var mest spänd o nervös, va ju första gången jag var utan hilma i två timmar, o de va väldigt långa två timmar. Mobilen höll jag krampaktigt i ifall de skulle va nåt, men allt gick bra o dom kom tillbaka med henne välbehållen :P Är väl mammakänslan som tar över till max när man inte har sin lilla brevid sig, men jag måste ju träna bort de me, ja kommer ju inte kunna sitta fast med henne så länge till så det är lika bra att öva, även om det är jobbigt.



O Towe snart får dina små pluttar komma, Hilma och jag vill ha nån att leka med :P  hehe

förändringar...

Det är så roligt att se hur Hilma har förändrat sig sen födseln, ansiktsdragen, händerna, fötterna kroppen allt har förändrats. Man kan inte tro att det händer så himla mycket på en månad, men tydligen gör det de. Men vi har inte riktigt sett vem det är hon är lik. Alla har olika åsikter. Kanske man ser det längre fram?

Finns de nåt sötare än barns små händer och fötter?



här är hilma inte stor :)

vårtecken

Malin och jag var ute och gick igår eftermiddag runt kanalen, de va så himla skönt. På vägen hittade vi blåsippa tror jag malin sa att det va, o de är väl vårtecken om nåt? En nästan två timmars promenad i solen, så skönt :)

Har fått önskemål om fler bilder på Hilma, så jag ska inte skriva så mycket mer utan ni ska få se på min älskade lilla prinsessa isället.

Ha en bra dag :)

Hilma lite trött.


Här är hon nybadad, och med ny bruten arm ser det ut som? men sover
skönt det gör hon.



Avslutar med en bild när jag lyckades få med hennes leende.

kampen fortsätter

kampen mot maten fortsätter, imorn ska jag till dietisten och prata om vad jag får äta och inte får äta. Blir kanske lite lättare att veta vad man får äta då, istället för att stå och läsa innehållsförteckningen på allting. Hoppas man vänjer sig snabbt vid de nya matvanorna bara.

Idag kl elva ska vi upp till bvc och kolla hur stor hilma har blivit, alltså det går så himla fort, hon är redan så stor tycker jag. Börjar växa ur storlek 50 nu. visst det är inte så stort men man ser på henne vilken skillnad det är sen hon föddes lilla stumpan. Idag blir hon 1,5 månad.

Nu skriker hon efter mat, bäst jag ger henne de.

FREDAG DEN 13:E!!!

Nån mer än jag som kände att det var fredag den 13:e i fredags lr? Vilken dag!
Började med att Hilma va gnällig på morgonen och skulle inte vara nånstans förutom i min famn, hungrig va ja o jag försökte göra lite frukost, te och macka. Stressad som vanligt häller jag ut hela te koppen på soff bordet o hinner knappt få i mig mackan innan hilma börjar skrika igen. Byter blöjan o tvättar henne o gör henne klar för att åka till sjukan, kommer på att jag har inte gjort mig iordning så blir ännu mer stressad.
Väl nere vid bilen sitter inte hilmas bas till bilbarnstolen i, och jag som inte satt fast den nån gång skulle försöka mig på de. Det gick bra, sen va de in till sjukan som gällde för att få reda på lapp testet vi gjorde i onsdags. Kom in precis klockan elva med andan i halsen och hilma på armen.
De såg att Hilma har mjölkproteins allergi och ägg allergi, och eventuellt vete. Så nu måste jag ändra hela min kost eftersom jag ammar hilma, så jag måste läsa allt jag ska äta för att se att de inte innehåller mjölk och ägg. Men de är klart allt för att Hilma ska må bra, men det är lite jobbigt. Blir inte så mycket man kan få i sig.
När vi ska hem är det världens kö så jag får vända håll o köra över västra husby istället. Sen åker vi förbi mamma för vi va tvunga att ta ut ytterligare en ny salva till hilma (typ 3:e salvan) eftersom hon är så torr.
På apotkeket är det jag och NÅGRA till, plus att de är mindre i personalen och att e-recepten inte funkar. Men jag chansar och sitter ungefär en tjugo minuter en halvtimma tills det är min tur, och Hilmas recept funka som tur va.
Sen åkte vi hem i slängde oss i soffan o vänta på dennis, sen orkade inte vi mycket mer.
Vilken dag!

Ihelgen har vi varit och firat Hilmas farfar som fyllt 50, så det har varit fullt upp som vanligt i denna lilla familj.
Idag ska jag inte lyfta ett finger, lr kanske plocka lite här hemma men inget drastiskt, känner även att min rygg håller på att paja så det är nog bäst att jag vilar.

från vårdcentralen till barnakuten

jaa så såg min dag ut igår.
Hilma har haft så mycket utslag och varit jätte torr så igår när jag vaknade hade hennes öga svullnat upp så hon inte kunde öppna de. Lite läskigt såg de ut så jag ringde till sjukvårdsupplysningen men de sa att jag skulle vänta på att vårdcentralen ringde upp. Jag ringde BVC men inget svar där heller. Lite små panik hade jag om det va en allrgisk reaktion på nåt, visste ju inte vad som skulle kunna hända. Hade iaf telefon i handen hela morgonen ifall det skulle utveckla sig till nåt mer så jag kunde ringa ambulans. Efter en timmes väntan och oro ringde äntligen vårdcentralen upp och jag fick en tid kl tolv.
Vi åkte upp men dom visste inte mycket mer än mig kändes det som, de sa bara att de inte kunde ta hand om såna små så jag blev iväg skickad till barn inne på vrinnervi.
Där tyckte läkaren att det såg ut som nån sorts matallergi pga av alla utslag o så, så Hilma gumman fick göra ett prick test.
Jag har aldrig varit med om de förut o det såg ju inte lite hemskt ut när dom tröck ner allt i huden på henne o hon gallskrek.
efter en kvart skulle man se om de blev nåt resultat, Inte syntes det nåt. Så all plåga i onödan för älsklingen.
Så satte dom en lapp på ryggen för att se om hon reagerar bättre där, så den ska sitta i två dygn o så ska vi tillbaka på fredag så ska dom läsa av testet igen.

Aa det var mina tisdag, kan säga att jag kände av allt när jag kom hem sen igår, va helt slut. O idag har jag o hilma legat och vilat enda tills nu o jag brukar va uppe vid åtta annars. Jag som skulle ut o gå idag, men men allt kan man ju inte hinna med. De enda jag hoppas på just nu är att de andra testet inte visar nånting och att Hilma inte är allaregisk mot nån mat. Både för hennes och min skull. Jag måste ta bort allt som Hilma inte tål i min kost, o jag ärju redan laktos så blir de nåt mer är de snart inte mycket mer jag kan äta. Men jag hoppas.

Nee nu ska jag gå o mysa med Hilma igen, vå tar en sån dag idag i stället.


här ser ni att hon är lite prickig, gumman.

nybadad

Har precis badat Hilma, så nu ligger hon o sover och kommer nog göra det ett tag. Får se vad jag ska hitta på, vill gå ut på en promenad men kan ju inte eftersom Hilma är ny badad.
Idag ska vi inte göra allt för mycket, göra ett besök på apoteket o köpa nån salva till hilma, hon har världens utslag och är jätte torr.

Imorn är det bvc som gäller, de är så roligt att se hur mycket hon väger och hur lång hon blir för varje vecka, för man ser verkligen på henne hur stor hon har blivit. Imorn är hon redan fem veckor. Tiden går allt för fort, men jag ser fram emot när hon börjar kunna skratta o va me mera.

Nee jag ska nog passa på att vila nu medans jag kan.

kommer inte på nån rubrik

Igår va vi på BVC med Hilma, hon väger nu 3250g och är 51,2 cm lång. Det märks att hon blivit större och att hon är med i vad som händer mer nu. Men hon har fått massa utslag i ansiktet som jag inte vet vad de kan va, o de ser ut o klia jätte mycket. Nån som vet va de kan va? nån allergi? hon har även ont i magen o ligger o tar i massa utan att det händer nåt, lilla gumman. Man känner sig så hjälplös när man inte vet vad som är fel o man kan göra nåt åt de.

Idag ska vi in till stan o träffa sara o thilda o fika lite, ska bli mysigt :)

kan ju inte låta bli att lägga in en bild på min prinsessa =)

som jag lovade..


Farmor, Gammelmorfar (pappas morfar), pappa, jag och Hilma

Fem generationer

 igår va jag och hilma ute hos mamma o pappa, eftersom det var så himla fiint väder tog mamma jag hilma o syrrorna oss en promenad, sen blev det middag. Fläskfile med klyftpotatis o kantareller, sååå gott!
Sen bar det av ner till ålderdomshemmet för att ta kort på Pappas morfar, farmor, pappa, jag och hilma. Vi är nämligen i fem generationer än så länge o de ville jag ha kort på för det är ju inte så jätte vanligt.
Så vi tog lite kort, men just nu strejkar min kamera så jag lägger in lite bilder vid ett senare tillfälle.

Inatt har Hilma haft jätte ont i magen har bara legat o gnällt hela tiden. det är så himla svårt o veta vad man ska göra, vill ju inte att hon ska ha ont eller ligga o gråta för de.  men hoppas det blir bättre inatt, imorn ska vi till bvc så då kan hon ju säga vad jag ska göra.

idag ska jag nog bara mysa med Hilma, orkar inte ta mig för nånting känner jag, kanske ta en promenad bort till willys o handla till maten ikväll. a vi får se.

Nu ska jag äta upp hilmas kinder. =)
RSS 2.0