BVC

Japp idag va vi uppe på bvc och mätte o vägde Hilma. Hon väger nu 2970g o är 51 cm lång. Hon har gått upp lite mer än 200 g sen förra tisdagen, lite glad jag blir när hon har gått upp. Men det måste hon göra så mycket som hon äter, man känner sig mer eller mindre som en ko, man äter, ger mat, mjölk sprutar, äter, ger mat, mjölk sprutar. :P


Stora tjejen.

Helgen

Denna helg har gått så otroligt fort. I fredags  var pappa o jag inne i stan o köpte present till dennis o de tog hela eftermiddagen kom inte hem förrän vid sju o efter det va både Hilma o jag helt slut så vi somnade väl vid åtta halv nio, hann inte ens se hela lets dance.

I Lördags firade vi dennis så vi var ute i fängtorp från kl tre sen kom alla gäster kl fem o sen va de full fart. Hilma ville inte sova i vagnen utan skulle bara bli bärd hela tiden så farmor och mormor fick ställa upp när vi skulle äta. Hilma fick även väldigt mycket fiint i present av de som kom, lite gosedjur och kläder.
Dennis fick också en massa, o de roligaste (tycker jag :p) är filmkameran som han fick av oss. Då kan vi filma hilma hela tiden :) När hilma blev allt för trött o gnällig åkte jag hem till bottna o sov där, dennis åkte vidare in till stan och gick ut på krogen, tyckte han va värd det eftersom man fyller ju bara tjugo en gång. Hilma ville inte sova när vi kom hem heller så det vara bara att sitta med henne i famnen, mamma satt med henne till kl två tror jag tills hon vaknade och skulle ha mat, sen sov hon i min säng. Hon vill verkligen inte sova i egen säng, vet inte vad det kan va om det är för kallt lr att hon inte vill ligga ensam. Men det är bara på natten hon inte vill ligga i egen säng för på dagarna går det bra o ligga i vaggan lr vagnenm tycker det är lite konstigt men men, de gör inge är ju så mysigt när hon sover hos mig. Kan ju bara ligga o lukta och titta på henne.

Igår åkte vi hem in till dennis igen och jag fick för mig att jag skulle baka tårta eftersom det var igår han fyllde år så jag svängde förbi willys o köpte tårt grejer och sen hem igen. Hann precis göra klart en tårta tills dennis föräldrar kom, sen gjorde jag en till så dennis kunde ta med sig till jobbet idag. Kännde mig riktigt duktig faktisk =)

Idag ska vi bara ta det lugnt, ut o gå i snön o gå förbi apotkeket och köpa saltlösning till hilma.

Allt möjligt...

En vecka med Hilma hemma tre dagar med Hilma ensam om dagarna. Det går väldigt fort tycker jag.
Men det är roligt, man kan se hur Hilma börjar fatta mer o mer, och hon kan bara ligga o titta hur länge som helst.
Passar på att kolla runt lite medans hon sover, idag är hon väldigt mammig och ska inte ligga i sängen utan bara i min famn, mysigt är det tills man får kramp i armen. Men det är det värt. Vi var hos BVC i tisdags och då fick vi order om att Hilma ska äta tillsats för hon inte gått upp som hon ska, sen ringde sköterskan igår o fråga hur det gick, o Hilma vill inte ha flaskan utan vill bara äta av mej så vi fick gå upp igen o väga henne o då hade hon gått upp 60 gram på ett dygn så det var riktigt bra. =)

Imorn ska vi ut till fängtorp, Dennis fyller 20 på söndag så vi ska fira honom med hans släkt ute på landet imorn. O på söndag firar vi väl med våran lilla familj tills min mormor och farmor kommer in o firar dennis. Ska in till stan idag och köpa presenten till dennis, känns som att man är ute i god tid ELLER INTE! Har ju inte direkt hunnit med så mycket, men pappa kommer o hämtar mej i hilma vid tre tiden så sticker vi in o fixar, bara det finns.

Har föresten varit ute o gått idag, riktigt härligt väder måste jag säga.

Utskrivna

Äntligen är vi utskrivna ifrån sjukan, var inne på barn igår för att kolla Hilmas gulhet och väga henne. Hennes värde hade stigit lite men låg under sol gränsen och hon hade gått upp 65g sen i fredags, så allt var helt okej med henne. Så skönt för oss att slippa åka in och ut till sjukan.
Hoppas på att få vara hemma nu ett tag framöver bara, få ta vardagen som den kommer. Dennis börjar ju jobba på onsdag så jag är lite nervös för hur det ska gå. Men förhoppningsvis går de bara bra, hon och jag kommer nog klara det.
Men man kommer nog känna allt som dennis gör här hemma nu måste ju jag göra det liksom och hur ska man hinna med det?

Idag har varit en rätt så lugn dag, va inne i stan på eftermiddan, skulle förbi dennis jobb. Sen åkte vi och handla på Willys, (för att kunna visa upp Hilma).
Imorn blir det en hel dag hemma, bara vara hemma. Ska bli skönt ser vi fram emot. ut o gå kanske få lite frisk luft i sig.

Fel, fel, fel

Måste bara säga att jag var nog väldigt trött och glad när jag skrev det förra inlägget.

Hilma föddes den 3/2-09 och vägde 2780g o INGET annat. vet inte vad jag tänkte på när jag skrev. Men det där är de riktigt iaf.

Efter åter en vecka på sjukan är vi äntligen hemma, Hilma var tvungen att sola ännu mer eftersom henns gulsot blivit värre, så den här veckan har vi legat nere på barn neonatalen, ganska läskigt när man kom ner först, så satte dom en sond på henne, då kom moderskänslorna så tårarna bara sprutade. Visst det är ju inget farligt, men hon såg plötsligt så himla sjuk och hjälplös ut så det tyckte mamma var jobbigt.
Nu ska vi tillbaka på söndag o väga henne igen, för hon ville inte heller äta som hon skulle. Sen hoppas vi att vi inte behöver åka till sjukan på ett tag, utan bara få vara hemma o ta tag i vardagen ordentligt.

Det nya livet..

Tisdagen 3/2-09 förändrades mitt o dennis liv totalt, våran lilla dotter bestämde sig för att komma ut.
känslan av att få upp sitt barn på bröstet efter att ha undrat vad det är för nån inne i magen efter ett antal månader är enorm, det går inte att förklara. Även om man var helt borta då o knappt hunnit fatta vad som hänt så tänker man på det nu.
Helt underbart.
Veckan har gått så otroligt fort, vi åkte in natten till tisdagen och blev kvar, de skulle skicka hem oss vid halv ett tiden men då började värkarna att ta i ordentligt. Kl 16,48 kom våran Hilma till världen. Det gick ganska fort, själva krystvärkarna och tills hon var ute tog bara en timme. Hon vägde 2780 och va 47 cm lång, en liten tulta.
Eftersom hon är 4 veckor förtidig så fick vi vara kvar lite längre även om hon mådde hur bra som helst, hon hade lite gulsot så i ett dygn fick hon sola i en solsäng.
I Lördags eftermiddag kom vi äntligen hem, som jag har längtat, och jag tycker att det går bättre o bättre för varje dag som går, i söndags var vi ute hos Hilmas mormor och morfar och firade mamma (min mamma) som fyllt 40 och hade sin fest kvällen innan men då kunde vi inte komma. Sen när vi kom hem fick vi besök av Hilmas farmor och farfar också.
Idag har vi bara tagit det lugnt. varit ute och provkört vagnen, riktigt skönt att komma ut även om det var jobbigt att gå.
Imorn ska vi med Hilma till läkaren igen för återkoll så hon inte blivit mera gul och att hon har gått upp i vikt som hon ska.

Nu ska jag passa på att vila medans Hilma sover.
hej.

ps, lägger in en bild på våran perfekta lilla bebis.

värk, värk, värk

de känns som att man bara klagar och klagar på graviditeten nu för tiden, idag är det 30 dagar kvar. Och det blir tyngre o tyngre och trycker på. kan knappt gå hemifrån för att jag blir så himla kissnödig på direkten.

denna helg har jag inte gjort alls mycket nytta, igår kväll åkte dennis till fille så jag åkte hem till mamma o pappa för jag ville inte vara själv. sen kom dennis ut o tvätta bilen imorse o så åkte vi hem. va skönt o komma hem igen, har haft sån värk i magen idag så jag bara kunnat legat ner. om jag har suttit så har det bara tryckt och känns som att bebis är med huvet ute lr nåt.

kollade på lilla sjöjungfrun nyss, shit va länge sen de va jag såg den. kom ju knappt ihåg nånting i filmen, ganska roligt att se gamla filmer ibland. :)
RSS 2.0