En dag på stan.

Idag har vi tagit igen babysimmet som vi missade förra lördan när jag fick jobba istället. Det gick jätte bra. Hon fick dyka idag, de första gångerna var okej men sen ville hon inte mera. Men det är lite häftigt att dom fattar att dom ska hålla igen min o näsa eller hur dom nu gör.

Sen skulle vi bara åka ut till maxi en stund, babysomet var kvart i nio, så vi kom precis lagom till de öppnade. Handlade super söta bodies och byxor på Nameit till hilmis. Kvart i ett åkte vi in till stan och tittade lite också, så det blev en hel dag på stan. Men hilma är snäll som vanligt och bara sitter i vagnen o tittar på allt folk runtomkring.

Imorgon blir det babysim igen, sen ska vi nog inte göra mera denna helg. Ta de lugnt bara.



våran duktiga och fina tjej.

VI



Våran fina familj

Kvasimådå

Nu har höstlovsveckan dragit igång då. Halloween för fulla muggar. Inte för att jag ska på nån fest men endå man kanske ska klä ut sig?! Jag kan säga att för tillfället behöver jag inte klä ut mig. Jag ser ut som hej kom o hjälp.
Jag går helt snett o så ser det ut som att jag haltar mig fram, jag har fått ryggskott. Kan man kalla det så när man är så här ung? Iallafall så har jag j*vligt ont i ryggen men vardagen måste ju fungera endå. Helst av allt skulle jag bara vilja ligga under täcket och tycka synd om mig själv. Men sen är det nån som rycker i mig (Hilma) så då är det bara att försöka ta sig upp. Hur ont o sne man än är.

Igår var jag, hilma och mina syrror inne på badhuset, rekomenderar inte det om man har ont i ryggen och man är rädd för o ramla. Kände att folk titta så underligt på mig, men jag intalade mig att det var hilma som var så söt så det var henne dom titta på.
Fick även hoppa in o jobba lite igår med. Skönt med extra pengar (bara en månad kvar)

Nu måste jag springa o ta min dotter för jag ser att hon börjar ställa sig upp mot saker här hemma.

Förresten fin stavning till han i ringaren i notre dam i rubriken va? Ja kan inte stava till hans namn så jag skrev som det låter.

Överallt.

Igår satte sig Hilma upp alldeles själv från att hon ligger på golvet. Ser så roligt ut nu när hon håller på o styr så mycket på golvet, benen är överallt.

Imorn blir det att jobba, chefen ringde mig igår och frågade om jag kunde komma och jobba lite på lördag. Visst sa jag, så jag ska köra passet 8,15-17,30 det blir roligt. Lär vara helt slut, har ju inte jobbat på ett tag o så är det lönehelg också. Men det lär nog finnas nåt att göra iaf.

Ikväll blir det bara lugna puckar, kanske ett glas vin till maten vore gott. Tänkte slå till o laga potatisgratäng och kött. Va så länge sen vi åt de så idag slår jag till.

O storkok till Hilma håller fortfarande på, ska göra mat till henne nu tänkte jag.

Ha en bra fredagskväll!

Innedag

idag blir det en inne dag, med matlagning. Fick nämligen tillbaka en alldeles ny mixer från djurbergs igår.
Så får se vad jag kan hitta på till hilmis, är så svårt att hitta bra recept till småbarn tycker jag. Jag har liksom inte så himla bra fantasi. Nån som kan några förslag?

Snart ska vi upp till bvc. Blir en uppdatering senare.

Ingen babysång idag

jaha idag blev det annat än o gå på babysång. Jag kände att jag var tvungen att köpa ett par nya skor eftersom jag har vattenläcka i mina som jag äger nu. O enda dan som mamma kunde åka in var ju idag då, så då fick jag prioritera skor istället. Det är inte så himla lätt att åka in till stan med barnvagn, ett barn och samtidigt hålla reda på väskor och sen prova skor.

Just nu är Hilma inne i en period där hon verkligen prövar mig o dennis. Hon är överallt mest där alla kontakter och sladdar är, vi säger till henne varje gång (visst hon är lite och förstår inte) men på nåt sätt så känns det som att hon har en aning om vad vi är ute efter, hon sätter/lägger sig nämligen på sidan och bara tittar på oss o ler o sen så vänder hon sig om och fortsätter. Det är ju lite svårt att hålla sig när hon är så jävla söt men det är nåt vi får öva på.
Hon drar sig fammåt med ena lilltån och armarna. Shit vad starka dom måste va i armarna o bara dra sig frammåt hela tiden. Ja menar tänk om en annan kunde och orka göra så, jag är ju helt slut efter fem minuter om ens de.
Men hon har börjat ställa sig upp på alla fyra och gunga framå och tillbaka så det dröjer väl inte länge innan hon kryper. Hon försöker sätta sig också men det går inte så bra, hon bara glider hela tiden men hon trälar och trälar.

Imorn blir det BVC, får se om hon har gått upp i vikt bättre denna gång.  Men det hoppas vi på.


Såhär vänder sig ungen o bara tittar på oss

Jag glömde ju förut

ja jag glömde ju att lägga till länk till Evaboden förut när jag var inne. så jag gör väl det nu, kolla in bloggen vet ja!
Massa fint som vi lägger upp på nya kläder som kommer in osv.

På evaboden.

Jaha nu sitter jag här hos mamma på evaboden, hon skulle iväg på ett ärende så då fick jag ställa upp o vakta butiken så länge. Har gått en liten promenad med Liline, de va skönt. Lite bitande kyla i kinden och en rolig vän o prata med gör ju promenaden lite roligare =)

Jag undrar över en sak här på bloggen, när man kollar statistiken så står det ju unika besökare och sidvisning eller vad de står. vad är det för skillnad? jag fattar liksom inte vad de står för. Nån som kan förklara?

Om jag skulle gå o titta om jag kan hitta nåt fint till hilma, vet att jag hängde upp en så söt tunika i helgen som jag vill att hilma ska ha. men barnbidraget kommer ju inte förrän imorn .....

Måndag

Vi har precia fått i oss lite frukost, får se vad dagen har att erbjuda. Ska och måste göra så mycket idag, men jag orkar inte, inte riktigt än.
Liline kanske kommer o fikar, hon skicka nåt om det i lördags så det hoppas vi på här hemma idag.
Inga andra förhoppningar än så länge.

Helgen gick som vanligt fort, jag jobbade istället för mamma i lördags o sen gick jag hem o städade. Dennis och hilma var ute hos hilmas farmor och farfar så jag hade inget bättre för mig. Men idag ser det likadant ut igen om inte ännu värre än vad det gjorde i lördags. Det är kul, uppmuntrande.
GUd det går så jäkla fort nu när hilma börjar ta sig frammåt, får springa fram o tillbaka hela tiden för hon stoppar itnte lite grejer i mun heller. Och hon hittar ju den minsta lilla dammtuss.

Nu blir det att göra sig iordning. Måndag, Måndag!

Jag har.....

Jag Elin Welin har gjort nånting jag ALDRIG brukar göra. Jag har bakat!
A det är sant, jag ställde mig o baka vanlijbullar men fy så jobbigt de va, mest vänte tid men endå.
Men resultatet blev bättre än förväntat, dom smakade faktiskt riktigt bra. Så till nästa gång vet jag hur jag ska göra, o göra dom lite större.
Så, nån som vill komma o fika?

Nu ska jag bada min älsklings unge, hon är väldigt otålig (fattar inte vart hon fått de ifrån)

Jag hatar prickar.

När man har ett barn som är allergisk och får prickar när hon har ätit nåt hon inte tål och man ska försöka luska ut vad hon har ätit så man kan ta reda på vad hon är allergisk mot, då lever prickar farligt i min värld. Små röda, kliande, blommar upp på himlas kropp när det är nåt hon inte tål.
Då känns det bara som att hur mycket man än försöker, så måste man börja om från ruta ett varje gång, titta extra noga på ettiketter, extra noga i kokboken extra,extra,extra hela tiden.
Men eftersom Hilma är MIN dotter, försöker jag ge henne det bästa.
Men sen kommer dom där prickarna igen, och allt förstörs.

Men jag gör det för hilma, för att hon ska må bra o slippa lida så mycket som möjligt, vilket jag tycker hon har gjort tillräckligt under sitt första levnadsår med ont i magen, svullna ögon, sjukan hit och sjukan dit.
Visst det är kanske en bagatell för det kunde ju varit nåt mycket värr.
Men jobbigt det är de!

MEN jag gör det för hilma, för hon är MIN och jag gör vad som helst för henne. För jag älskar henne över livet självt!

Världens finaste

Har jag sagt att jag har världen finaste unge?!

En kylig promenad och lunch.

Hilmis sover och jag har precis tackat av farmor och farfars brors fru, de kom förbi på lunch o hade lite pasta sallad med sig. Det var gott! Faktiskt, jag brukar inte tycka om sån där färdiga sallader men detta va gott.
Imorse (vid 10) gick malin och jag en promenad, blev nästan en timmes promenad. Det är otroligt så duktig man känner sig efteråt igentligen. Ändå ger man sig inte ut igen och går lång promenader fler dar i veckan.
Det var iallafall rätt så kallt o jag insåg att jag behöver nog köpa mig ett par vantar, och en vinterjacka. Jag har ingen vinterjacka längre, men jag har dragit på det så länge för o köpa en eftersom det är så att jag inte kommer i min gamla, och jag känner inte för o gå med mammajacka iår igen.
Men nu har jag fixat en jacka iallafall det är bara vantar kvar.
Det är inte så långt tid kvar innan vi ska till fjällen nu, ska bli så himla roligt. Åkte ju inte med förra året, låg ju på sjukan med en bebis som ville komma ut för tidigt, men iår ska vi följa med allihopa. Ska bli kul.
Bara en sak jag är orolig för, bilresan upp och hem. Men det tar vi väl då.

Nu ska jag börja laga mat tills dennis kommer hem så han blir glad.

irriterad

var det fler än jag som inte kom in på bloggen igår kväll? kan det vara mer irriterande eller?
man kommer in på alla andra sidor men inte bloggen. när både dennis o hilma sov igår (jag kunde inte sova) tänkte jag att jag skulle sätta mej ner o skriva lite. Men då ska man inte komma in på bloggen. Ja blev så irriterad så jag stängde av datahelvetet istället.
Nu hinner jag inte sitta här heller för hilma vill ha min uppmärksamhet. När ska jag hinna?

Idag fast för ett år sen

Igår va dennis och  hämtade nya bilen. Eller den är begagnad fast ny och fin för oss. Så nu har vi köpt en volvo v50, en kombi bil men inte lika stor som en v70, nån som förstog förklaringen? Så vi tog bilen ut till mamma o pappa igår och fick kvälssmat. På vägen ut svängde vi förbi dennis föräldrar och lite annat folk för att visa bilen. O bara för att ha en anledning att köra den. Hilma är tvungen att sitta där bak eftersom det är en sån där krockkudde där fram. Men det gick fövånadsvärt bra, ioförsig så sov hon hela vägen ut men hem satt hon där bak själv i mörkret o snuttade på sin rosa napp. O så världens smile när man öppnar dörren och det börjar lysa.
Bilen går tyst, framrutan är rena himlen (den vi hade innan var jätte repig), snygga svarta säten, smidig o köra och telefon i bilen inte för att jag vet vad vi ska ha det tilll men det kanske är bra o ha :P

Idag ska hilma hem till sin mormor och morfar och sova där tills imorn. Dennis och jag firar ett år som förlovade idag och då skulle vi föröska hitta på nåt själva tänkte vi. O sen få sova ut lite. Men det blir nog en lugn dag och kväll eftersom vi köpte bilen i present till oss själva :O så det blir kanske bara en promenad o sen sova ut ordentligt så hilma har pigga och glada föräldrar när hon kommer hem imorn =)

Just nu ligger plutt och sover, vi har ju varit på babysim o de verkar vara tröttsamt för snart har hon sovit i två timmar. Men hon var jätte duktig idag älsklingen.

Jag måste ju berätta

Jag har två saker att berätta idag.
Det första jag vill säga är grattis till lillsyrran som tagit sitt körkort idag. Jag skjussade in henne imorse, jag undrar vem som var mest nervös hon eller jag. Jag var iallafall lite små nervös =)

Det andra är också en gratulation till dennis syster. Hilma ska nämligen få en lite kusin i april. Jag har räknat ut att jag kommer ju bli moster till de barnet, eller a "ingift" moster.  Och dennis kommer bli morbror haha det låter så gammalt =) Morbor alltså inte moster. :P

Hilma kryper omkring här på golvet, eller rättare sagt hon tåar sig fram. Hon anväder bara ena stortån för att skjuta sig frammåt. Ser lite roligt ut o efter ett tag är hela tån helt illröd. Nu ser jag tillomed att hon börjar krypa ihop och upp på knäna så det är väl inte länge förrän hon kryper. Grejen är det att jag tycker det går så fruktansvärt fort fram iallfall. Hon är överallt där hon inte ska vara Som kontakter och under skrivbordsstolen så man inte kan röra sig om man sitter i den för då klämmer hon fingrarna.

att ta tillfälle i akt.

det ska jag försöka göra just nu tänkte jag medans hilma sover. Nåt jag har tänkt på är hur hinner man med att driva en blogg eller att driva en hemsida när man är mammaledig? Jag menar det är så många som startar en blogg, eller börjar arbeta upp en hemsida. Men jag har inte tiden, tiden bara rinner iväg. Jag hinner ingenting med att sitta vid datorn längre. Ioförsig så går det lite i perioder men endå, det är inte nåt jag försöker prioritera.
Det är nu man börjar se en liten människa börja ta sig fram här i världen och försöka komunicera på sitt eget lilla vis, jag vill inte missa det. Samtidigt vill man dela med sig till hela världen av detta roliga (och jobbiga).

Det jag vill säga är nog att det är så underbart att vara mamma och att man vill ha mera utav det de flesta saknar. TID!

fler bilder från mässan




Bilder på buketten



Att få vara en brud för en dag:

Igår var den efterlängtade bröllopsmässan här i söderköping. Dagen för mig började klockan nio med sminkning av make up store borta på brunnen. Otroligt duktiga och trevliga tjejer som sminkade, all make blev jätte bra.
Klockan tio var jag på plats hos frisören, med macka i mun o juice i handen började hon reda ut håret som skulle bli till en vacker brudfrisyr. Svårt att försöka förklara med ord hur frisyren såg ut, men jag hade som slarviga "bollar" bak i nacken och tupperat uppe på hjässan där tiaran skulle sitta.
Efter frissan var det bara att åka tillbaka till brunnen och börja kampen med att få på sig klänningen. Det gick mycket bättre än vad jag trodde, den kändes precis som när jag provade den första gången, helt perfekt.
Klänningen var allt annat än lätt och smidig, men otroligt vacker. Tillsammans med frisyren, maken och den otroligt vackra brudbuketten kände jag faktiskt inte rikigt igen mig själv. Innan första visningen var jag super super nervös, trodde hjärtat syntes utanpå bröstet och att jag var på i ansiktet pga av korsetten i klänningen och den snabba andningen. Men när första visningen var klar släppte allt. Det kändes bara så kul, de var ju de innan också men då var jag så himla nervös att jag inte vågade känna efter. Det var mycket folk som tog kort, kom fram o pratade, tog på klänningen och slöjan, undrade hur tungt det var och hur mycket tyg det egentligen var i hela klänningen.
Hela dagen gick relativt fort och man hann till och med att själv gå runt och titta lite.
Jag själv tog inte några bilder, vilket jag ångrar idag, men jag var så upptagen med allt annat så jag glömde helt bort det. Men jag ska försöka ta mamma kamera o lägga in lite bilder här på bloggen så ni kan få se hur jag såg ut.

8 fantastiska månader

Idag blir våran plutt 8 månader!





total makeover

i onsdags gjorde jag en hel omfärgning av mitt hår. Frisören tyckte det skulle vara så fint med mörkt hår till brudklänningen, o med den frisyren jag ska ha tror jag det kommer bli så himla fint. Jag verkligen längtar tills på söndag, det blir en rätt så tidig och fullspäckad dag, men roligt det är nog bara förnamnet.
Man måste verkligen komma o titta, de kommer vara så fint. Jag vet ju de efter träningen i onsdags.

mycket har hänt med min lilla bebis, två tänder har kommit upp o det verkar som att hon har haft väldigt ont utav de. Men nu har dom iallafall börjat att komma så imorse började vi borsta lite på dom. Hilma fick borsta själv också såklart o det gick bra. =)
Hon matvägrar fortfarande, vi var uppe på bvc igår o mätte o vägde. Hon hade inte gått upp så mycket så lite mer måste hon få i sig så hon inte börjar gå ner i vikt.
Nu väger hon iallafall 7780g och är 70cm lång.
Hon har lärt sig att dra sig frammåt och sitter faktiskt rätt så bra.

Nu måste jag ta hand om pluttan.


far omkring gör hon iallafall.
RSS 2.0