Vintern rasar.....

Jaha så är det första maj imorn då, redan. Vad ska man hitta på ikväll då?  Har egentligen ingen lust att göra nånting alls, men samtidigt vore det kul att hitta på något. Jag är fortfarande inte på topp sen magsjukan o den varade ju inte ens länge, känner mig slö och har ont i magen.
I helgen händer väl inget speciellt heller, på sönda är det ju ramundermarken så kanske går en sväng om det är fint väder, väntar också på att carro (på jobbet) ska pluppa ut sin bebis snart så det kan bli nån babyfika. =)

annars händer det inte mycke, Hilma växlar mellan jätte arg och jätte glad, som vanligt.

Ska kolla lite bloggar nu...
ha en trevlig valborgsmässoafton.

jag som aldrig blir sjuk..

Går tiden fort eller går den fort?

Hinner ju inte med alls, fattar inte att det har varit helg. Men det har de, i lördags for lilla familjen in till stan för att köpa kostym till dennis som han ska ha på hilmas dop. Jätte fin va den. Handlade även lite små grejer nere på clas olsson, riktigt fräscht har det blivit där nere, lätt att hitta saker. När vi va klara i stan åkte vi ut till mamma o pappa för o grilla. Det var smarrigt. Hilma sov mest hela dagen så det var en riktigt lugn dag.

Igår började jag morgonen med en försrkäcklig smärta i hela kroppen, o sen magsjuka på de. Så gårdagen var inget att ha, låg i sängen hela dan o tyckte lite synd om mig själv. Men dennis var så gullig, han åkte o handlade, tvättade och tog hand om hilma när jag inte mådde bra.

Idag ska jag bara ta det lugnt o försöka få i mig lite mat, o hoppas att magsjukan går över. Jag som inte varit sjuk sen flera år tillbaks.
Nee nu ska jag lägga mej igen för nu orkar jag inte sitta upprätt längre.

Gårdagen

Dagen igår var helt opponer. Började dan med att det gått läck i huset så dom var tvunga att stänga av allt vatten, det visste jag ju ioförsig dagen innan men det känns ändå som att man är lite handdikappad utan vatten. Sen ska jag ner till bilen med Hilma, barnvagn och barnstol. BAsen till barnstolen är där bak så den måste jag flytta fram o jag kan inte den där mackapären så den satt inte fast ordentilgt. Men jag blev så stressad för Hilma bara skrek o alla gubbar vid vatten läckan stod bara o titta på mig. När jag fått in Hilma i bilen, ska jag ha in vagnen i bagaget så går inte vagnhelveten in så den blir helt skitig. Åker bort till mamma för att köpa nåt att dricka eftersom jag törstat ihjäl, plockar ut hilma och sätter om basen i bilen. Hilma skriker.
Kommer iallafall iväg in till stan o ska träffa towe. När vi gått en liten bit ser vi att det är punka på hennes vagn så upp till stan för att ta cykelpumpen o pumpa i luft i däcket, men det är inte tätt så det funkar inte så bra. O alla barnen börjar små skrika så vi bestämde oss för att gå hem till towe. Barnen fick mat o jag tittade runt lite i deras lägenhet. Tiden gick så fort så snart var hilma och jag påklädda igen för att åka till tandläkaren, men först hämta syrran. Världens traffik till hageby från ebersteinska. Så vi kommer försent, tur så va pappa med de andra syrrorna där så dom hann in före oss.

När jag var klar hos tandläkaren efter undersökningne, skulle jag slipa bort tandsten som man tydligen får när man är vuxen ( har inte fyllt 20 än) o sen nåt på två tänder så det inte skulle bli hål. Då säger tandsköterskan att jag ska betala eftersom jag är "vuxen" så 955 kr fick jag betala, kändes lite sådär eftersom jag precis fått barnbidraget o alla pengar redan är slut. Men har man en pappa som är snäll o tyckte lite synd om mig, så betalade han det. Men jag ska fan aldrig mer gå till tandläkarn.

Sen kom iaf jag och hilma hem o dennis var hemma, vi åt mat sen gick vi ut o gick tipspromenad i sörrping det var nån vår kväll. Så alla affärere hade öppet till nio, va lite mysigt tills hilma protesterade till max så jag fick gå med henne istället för att hon skulle ligga snällt i vagnen. Sen gick vi hem o somnade allihopa.

vilken dag!

Den glömda BVC tiden

Igår var jag med hilma uppe på bvc, hon hade gått upp jätte bra o väger nu redan 4610, så det är ingen fel på min mjölk eller att hon inte får i sig tillräkligt eftersom hon måste rapa 225 gånger varje gång hon äter, för att hon har så ont i magen. Jag skulle ge henne mer av minifom dropparna o se om det blir lite bättre, den 4 maj ska vi tillbaka igen, men då ska hon vaccineras. Jag kommer svimma, tycker inte om o se när det gör ont på hilma.

Var även ute o gick igår, hela fyra timmar var vi ute. Träffade Liline efter bvc besöket och vi gick o gick, fikade, o gick o gick. Lite slut i benen var jag sen, o ännu värre idag. Orkade knappt gå ur sängen, så hilma o jag tog en lång sov morgon. Eller med lite matuppehåll o lite skrik o lite sömn. 
Blir en seg dag idag, dennis jobbar ända tills kl 6 ikväll, i fyra tisdagar i rad ska han göra det för att de ska få vara lediga på kristihimmelsfärd så det är väl bra, men det blir lite segt några tisdagar framöver. 

veckan som gått....

Den här veckan har varit jobbig, jag har varit helt slut. Hilma bara skriker o skriker för magont o jag tror hon har kolik. Det är värst på kvällarna, försöker med allt från minifom till massage. Men inget verkar hjälpa. O sover gör hon inte heller, endast om hon ligger på mig eller om jag håller henne så man får inte så mycket egen tid.
Det har varit så mycket denna vecka att jag missade BVC tiden i torsdag, lite pinsamt när barnmorskan ringde upp i fredags, men hon sa att sånt kan hända så jag fick en ny tid på måndag ist. Skönt.

Idag är vädret väldigt inbjudande till att gå ut o gå en lång promenad, om dennis vill o orkar. Igår kväll hade vi jätte mysigt och åt glass med dennis syster Linnea och hennes kille daniel och dennis mamma. Jag fick bara äta en hederlig piggelin medans dom andra kunde gosa i sig kulglass från konfekthörnan.
Idag blir det inte mycket gjort skulle jag tro, bara ta det lugnt.

Imorn kommer min kusin o moster och hälsar på, dom har knappt varit här uppe i lägenheten sen vi flyttade hit så det kan ju vara dags. Ska bara fundera ut vad jag ska bjuda på. Nåt förslag?

Återbesök

I morse var jag o Hilma på återbesök på barn för att kolla hilmas utslag och på barnmorskemottagningen för kontroll för mig. Hilmas prickar är ju borta så på barn blev vi inte länge, fem minuter ungefär. Dom tittade bara på henne o konstaterade att det var virusutslag. Men jag tror fortfarande att det var nånting hon reagerade på som hon inte tål.
Med mig var alla blod värden o de bra så nu är det bara att vänta tills nästa gång man ska dit, det tar väl några år till hoppas jag =)

Ska iväg till apoteket o köpa magmedicin till hilma så hon kan äta och sova lite bättre. Sen ska vi hem o bara lägga oss framför tv eller i sängen o sova, fick nämligen inte sova värst mycket inatt för hilma var vaken till halv tolv o sen har hon bara sovit oroligt. SÅ hoppas hon sover bättre ikväll o inatt.

Det är roligare nu när towe har fått kommit hem nu också så man kan ses o ut o gå så gravid kilona försvinner nån gång och sen att det bara skiljer två månader mellan våra barn, så det kommer nog bli mycket lek o skoj i framtiden hoppas jag =)

förresten så börjar hilma redan kunna vända sig om. =)

Min fiina blogg

Anna har fixat o trixat med min blogg. Visst blev den fin?

Jag är jätte nöjd, Tack så mycket Anna!

så är det när man har barn

ja man kan aldrig förutsäga vad som ska hända. I onsdag gick vi modevisning och idag var vi inne på sjukan.
Man vet aldrig riktigt vad som händer o sker.

Iallafall så va vi inne på sjukan idag igen. Hilma har nya utslag på hela kroppen o då menar jag HELA kroppen, från huvud till lill tå. Men som vanligt kunde dom inte säga vad det berodde på så vi ska tillbaka på tisdag och så ska dom titta på henne igen om hon ser lika dan ut. Läkaren trodde det kunde va virus utslag o dom ska vara borta tills på tisdag i sånna fall. För hon vill inte riktigt äta som hon ska heller, men vi får se.

Annars i påskhelgen då? Jo imorn ska vi hem o fira Mathilda som fyller moppe, o då blir det massor av mat och godis hoppas jag på :) Söndag är det nog inget speciellt o på måndag ska vi hem till framor igen och äta mer mat.

Just nu ligger dennis o sover, han är väldigt trött efter jobbet o nu har han ju lång ledigt så då kan han ju passa på att vila upp sig, annars är det ju fullt upp i helgerna också. Nee kanske man ska ta o gå ut?

Riktig vårstädning

Japp det har jag gjort idag, har fått hjälp av syrrorna julia och alice. Så vi har hjälpts åt att städa hela lägenheten från golv till tak. Det är jobbigt men skönt när det är gjort. Jag har tillomed putsat förnstrena o det va inte de lättaste. Plus att jag sprungit upp o ner i trapporna eftersom jag hade tvättstugan också. Men nu är vi äntligen klara så nu är vi hos mamma o käkar lunch. Sen går vi väl förbi konfekthörnan på vägen hem så dom får varsin glass för att dom varit så duktiga.

Nee nu kan jag inte sitta här mer, det är för fiint väder för det!

Full rulle

Minst sag så har det varit full rulle nu i ett par dagar. Hilma kräver uppmärksamhet mer o mer o det är roligt =)

man prioriterar ju henne mer än o sätta sig framför datorn kan jag ju säga, men nu ligger hon i soffan här hos mamma o sover. Gick förbi o käka lunch o så skulle jag hjälpa henne med lite grejer på datorn.


Den här veckan är det fullt upp också, Hilma ska nämligen gå modevisning för Evaboden o jag måste såklart också gå med eftersom nån måste bära henne o mamma vägrade att gå så då får jag göra det. Så imorn är det träning och på onsdag är det själva modevisningen, får se hur bra humör Hilma är då.


Sen är det ju påsk har jag kommit på, tiden går för fort så man hinner inte med alls. Så det blir o fira syrran som fyller 15 på fredag och sen blir det väl lite släkt middagar skulle jag tro.

O snart fyller ju jag 20 med, har inte hunnit planerat om jag ska göra nåt speciellt lr inte, får se vad de blir av de.


nee nu ska jag göra klart det här så Hilma o jag får lite sol på hemvägen iallafall.

äntligen

nu har jag äntligen bestämt mig för ett dop kort jag vill ha o har beställt så det kommer nästa vecka. Hoppas på att dom r lika fina i verkigheten som på internet.
Just nu är jag hos mamma, gick förbi o åt lite lunch här o ska snart gå hem igen.

Idag hade jag och Hilma läkartid så imorse knallade vi upp, kvart över tio skulle vi vara där. Vi vägde o mätte medans vi väntade på läkaren, 4280 har hon gått upp till och 56 cm lång är hon. Hon växer så det knakar o de är skönt att det är på de sättet istället för tvärt om. O allt var fint med hilma kroppsligt också hjärtljud och reflexer var bra så jag var så stolt så =)

Snart blir det hem o laga mat då, vill egentligen inte sitta inne när de är så här fint väder ute, men man måste väl gå in nångång...

Familjen Hägg/Welin







finns inga ord som kan beskriva hur lycklig man är....
RSS 2.0