ett och ett halvt år

Igår (28/6-09) firade jag och dennis 1½ år tillsammans. Tiden går fort. Vi fixade barnvakt till hilma så vi fick en lite barnfri dag. Vi åkte in till stan och käkade och tittade på bio. Baksmällan såg vi, den var faktiskt bra. Men vi var helt ensamma på bion, har aldrig varit med om det förut faktiskt att det inte är nån mer. Sen åkte vi ut till maxi för att handla mat. Men vi blev väldigt fattiga, för vi hitta världens erbjudande på ett nintendo wii, på gamestop eller va de hette så vi köpte ett sånt. Fick med några spel o priset också. Dennis handlade en mobil också.
Sen åkte vi hem till våran hilma, mamma o pappa o några av syrrorna va med o va barnvakt. Det hade gått så bra så, det är nog mest jag som längtar tror jag :p

en bra dag hade vi iallafall, vi har inte varit bara vi två på ett halv år nästan. så det kändes lite tomt utan barnvagn o  bilstol o väskor.
På lördag börjar jag jobba, är lite spänd men det ska nog gå bra hoppas jag.
Nu vaknar hilma..

Uppåt på stegen för hilma

japp, idag har varit en stor dag för vår lilla hilma. Hon har vänt sig helt från rygg till magen, förut har hon kommit halvägs men inte fårr med armen riktigt. Men idag klarade hon det så nu ligger hon inte still längre.
Hon har också fått sin första smakprotion på gröt idag, jag tyckte de lukta bajs men det smakade nog ganska gott för hilma tror jag. Det kanske luktar lite illa när det är sån där speciall mat man måste ha till henne. Hon tyckte iallafall att det var lite läsktigt först o visste inte riktigt va de va, så det mesta kom ut igen. Men efter några gånger så fick hon i sig lite grann i allafall så nu ska vi bara fortsätta så.
Annars idag har vi inte gjort mycket, en kort promenad på förmiddagen, men sen stannade vi inne, de va så himla hett ute så jag var rädd att det blev lite för varmt för hilma-

Igår kväll var vi på räkafton nere i stegeborg med dennis familj. Riktigt trevligt va de, vi kom inte hem förrän tolv så det blev en sen kväll. Men hilma skötte sig bra, o kunde sova trots allt prat som var omrking.


va är de här för nåt igentligen?


mycket kladd va de.

veckorna går

idag har vi varit ute i sanden o solat o julia o alice (mina syrror) badade. Jag och hilma skippade de, va så himla kallt. 18 grader. juhu. handlade ett tält som är som ett halvt tält till hilma igår som va jätte bra o ha på stranden, så hon fick skugga o så. Hon gillade o ligga där inne. Men på eftermiddan blev hon lite kinkig så vi åkte hem, va nog lite varmt endå, hon är ju inte van vid sån värme som vi fått nu. Men lite solbränna fick jag iaf. Tycker att det är konstigt att man aldrig blir brun på benen, det tar jätte lång tid. Inte för att jag blir brun ,jag är en sån person som blir knall röd som sen försvinner o de blir ingen färg över huvud taget, men endå benen borde ju bli lite brända lr?

Hilma badade förut i sin nya "stol" man kan ha i badbaljan hon tyckte det var jätte kul så det var inte så mycket vatten kvar när hon var klar sen, hon kom nämligen på att man kunde skvätta på mamma och pappa med benen så vi var ganska blöta vi med. Men nu vill hilma att jag ska komma o gosa med henne.

Midsommar bilder











jänta o ja..

jaha nu var midsommar över för i år då. vi var ute hos mamma o pappa nästan hela helgen eller vi åkte hem igår kväll. Blir ju så lång helg när man är ledig på fredagen också. vi grillade och åt jordgubbar och glass, o va nere vid plan o tittade på dom som dansade kring midsommarstången. Hilma hade en egen liten midsommarkrans som mamma gjort till henne, men hon somnade lagom tills vi kom ner till dansen o allt så hon hann knappt ha den på sej. Men några vbilder fick jag. Men dom kommer en annan dag för jag är ju så smart o glömmer kameran hemma hos mamma o pappa. Det var iallafall fint väder och det var trevligt o va i bottna där man känner igen de flesta. Nästa år blir det väl att vi (jag och dennis) måste dansa kring stången med hilma, så vi sa att vi avstod i år för att orka nästa år :P hehe. Är inte riktigt för sånt där o dansa o sånt, men det lär det ju bli ändring på.
idag gör vi inte så mycket faktiskt, tar det lugnt. V i tog en filt o la oss i solen nere på gräsmattan förut men så kom det ett så stort och svart moln så vi fick gå in igen.
nehe om man skulle försöka hitta på nåt till mat, finns det nåt förslag nånstans?

vad ska man göra på midsommar?

är det fler än jag som har lite små "panik" på vad man ska göra imorn (midsommarafton), jag känner att det är inget speciellt igentligen men samtidigt så vill man göra nånting kul. hmm, blir väl att sitta hemma i lägenheten eftersom vädret inte skulle vara så bra. Men det känns ju inte så roligt heller o sitta inne i stan på midsommarafton. Vi får väl se vad som händer.
Annars i veckan har jag inte gjort nåt speciellt bara det vanliga. Förutom att jag inte kunnat blogga har inte kunnat komma in på min blogg, kändes inte sådär jätte kul. Men nu funkar det igen.
Va o hämta mina arbetskläder på willys i veckan, nu är det bara två veckor kvar tills jag ska börja jobba, det är både nervöst och roligt. Jag vet ju att dennis klara att ha hilma men det är väl mest jag som har separations ångest. Men jag jobbar ju inte så länge, bara några veckor. O det är ju inte varje dag heller.

Nee nu skriker min dotter på mej, bäst o gå.

marknadsdag

har precis kommit hem från att ha jobbat hos mamma sen kl 10 imorse. Det var marknad i sörrping idag, o de va sjukt mycket folk. Jätte kul o jobba när det är sån fart hela tiden. Hilma fick vara hemma hos pappa idag eftersom jag inte kunde ha henne där. Men det gick bra o jobba, jag sakna ju hilma men jag måste ju vänja mig också, börjar ju snart o jobba på allvar.
Får se vad kvällen erbjuder, tror det bara blir att lägga sej i soffan o titta på tv. Är helt slut i kroppen, ska bara gosa med hilma tror jag. =)

jag undrar ja..

vilket jävla väder det är ute, de bara öser ner. hoppas det spricker upp lite för dom som ska ta studenten här i söderköping idag. igår var det ju jätte bra väder, hilma och jag var runt o firade studenter igår, full fart va de.
just nu ligger hon o sover på sin matta under babygymet. Hon är helt underbar min lilla flicka. Kommer man någonsin fatta att hon, det lilla underverket är min. Att hon har växt inom mig och sen kommer att finnas i mitt liv för alltid. Kommer hon någonsin förstå vad hon har förändrat här i världen. Allt det positiva hon har skänkt mig, att hon har gett mej ett helt nytt liv.
Ett liv som är spännande och helt fantastiskt, och att man törs fantasera in i framtiden för.
Jag längtar tills hon kan säga mamma och ropar efter att komma upp i min famn och bara krama om varandra, lika mycket som jag längtar efter det, lika mycket njuter jag nu av tiden.
Även om man alltid kommer ha dagar som man helst vill ligga under täcket så lyfter denna lilla krabat som kommit in i mitt liv upp allting. Man går upp endå även om täcket är väldigt inbjudande.

Det jag vill med detta inlägg är nog att försöka säga hur mycket jag älskar min lilla flicka. Att hon förändrat livet till max.

färgglatt

Efter en helt galen vecka med mycket o göra och en helg med dop börjar jag komma tillbaka till verkligheten tror jag.
Idag har jag och hilma gått en lång promenad och hon sov faktiskt hela tiden tills vi kom till apoteket. Där vaknar hon alltid, blev ruinerad av att gå in där. Köpte ersättning som kostade 200 kronor, kändes lite dyrt men det är ju för hilma så då får det väl kosta.

Nu ligger hilma och leker i sitt nya färglada babygym, ska straxt ge henne lite mat..

Linnea Hilma Helene

Igår var dagen som jag har presterat all min tid till de senaste veckorna, Hilma dop. Dagen började med vackert väder och en unge med bra humör. Dopet var så fint, precis som jag ville ha det. Vi var 40 personer i själlviks kyrka och alla satt samlade och tjejen som sjöng, sjöng våra låtar så vackert. Många tårar va de för att det var så vackert. Hilma skrek bara när hon fick vatten över huvudet annars var hon jätte duktig. Men hon orkade inte riktigt vara med på hela dopet i kyrkan så hon somnade.
Vi hade hyrt församlingshemmet så efter dopet gick vi upp dit och där hade vi dukat dagen innan och så var allt framme. Den fantastiska tårtan (som jag själv har ritat) stod framme på bordet och den var så fin. O massa paket fick hilma också, fina smycken, babygym, gåvagn, barnspisel, pengar, böcker, speldosa man har över sängen, matservis m.m.
Hon fick ett smycke som ser lika dant ut som det jag fick när jag fyllde 20, det där hjärtat som det står hilma på. Kommer ni ihåg?
Dagen var iallafall helt fantastisk och när vi kom hem var vi så trötta, vi sjönk bara ner i soffan, förutom hilma som provade sina leksaker för fullt.


Dopet

Linnea Hilma Helene

Tårtan

Fullt upp

Min kropp är total slut efter all denna planering till dopet, för det är ju inte bara en sak man kan ägna sig åt det är ju hundra andra saker också som måste göras. Igår va en tuff dag, var på babycafé som var sista gången för terminen, sen va de hem o slänga i en tvätt i maskin och sen kom julia med hennes kompis som skulle göra naglar, och samtidigt ner i tvättstugan igen, ge hilma mat, byta blöja, o kvällen slutade med att hilma på nåt sätt virade upp locket på vällingsflaskan så hela jag och hon (som var nybadad) hade välling överallt. Så det var bara att byta pyjamas på henne och jag fick sitta halvt naken eftersom hon inte hade ätit klart och hon var SÅ hungrig att man inte kunde vänta en minut.
Nu sover hilmis och jag väntar på att sara och thilda ska komma hit, sara ska göra sina naglar.
Det är så roligt att få hålla på lite med naglarna, dels för att hålla sig uppdaterad så man inte glömmer men också för att få lite annat att tänka på än barn, mat, blöjabyte osv. Det är roligt =)

Om man skulle försöka få i sig lite lunch  innan dom kommer och hilma vaknar.. jag hann inte längre än o skriva för nu är hon vaken...

Varma varma väder

Så jätte skönt det är ute helt otroligt, man vill ju inte sitta inne. Men man måste ju gå in nån gång tyvärr, sitter hos mamma nu och väntar på att kl ska bli kvart över 4 så jag kan gå o möta dennis sen ska vi upp till bvc med hilma. Se hur stor hon blivit =)
I helgen var jag hemma från lördag till sönda, min moster fyllde år så vi firade henne. Blev även solbränd, på ena sidan, högersidan. Så jag känner mig väldigt snygg och öm =)

Denna vecka har jag så mycket att göra att jag inte vet vart jag ska börja, det är mycket till dopet o så ska jag äntligen få göra lite naglar till bal, har längtat att få pilla med naglar lite, så det blir fullt upp.
nee nu måste jag nog dra, så vi kommer i tid. Kommer ju alltid försent till alla bvc tider =S
RSS 2.0