Får man kalla sig duktig?

Har redan lagat dagens mat nu på förmiddan, det blev risotto idag. Tänkte att jag passar på när Hilma väl sover, och så kan vi ju vara ute senare om det är fint väder. Nu skiner solen men för 10 minuter sen ös regnade det, så det är nog inget väder att lita på idag känner jag.
Annars idag ska jag jobba borta hos mamma, eller jobba o jobba, hjälpa till under kund kvällen. Så dennis får ha hilma för sig själv här ikväll. Får se om jag hinner pumpa ur så det finns lite mat om det skulle krisa, men det är lite svårt när man har hilma själv, för när man väl har börjat så vaknar hon eller börjar gnälla. Så det får vänta tills dennis kommer hem isånnafall.
Känns skönt att maten är klar, kan jag ägna dagen till att hitta på nåt annat och inte behöva fundera på när jag måste börja med den.
Skickade efter vanliga kort från extrafilm häromdagen, så jag hoppas dom kommer idag eller imorrn. Va inte alls dyrt, 120kr för 110 kort tror jag det var, och då är det plus moms och frakt. Hoppas dom kommer idag, funderar på att köpa nåt fint album och sätta in dom i vi får se.

Nee nu ska jag göra klart det sista, sen ska vi gå ut.
Ha en bra dag!


Hilma tittar på tv.

idag är vi inne.

Idag bestämde jag mig för att vi skulle ha en inne dag, eftersom hilma hade lite feber igår och fortfarande är snorig. Så ingen babysång idag inte. Har försökt få lite gjort här hemma men det har inte gått så bra, med hilma gnällandes. Men lite fick jag gjort till dopet och städat av det värsta hade jag också hunnit mellan sov och mattiderna.
Efter alla bestyr och jag lagat mat till dennis bestämde jag mig för att ta en promenad, fick ju se att det var över 20 grader ute, så då spräckte jag inne dan eftersom jag tog med m ig hilma ut.
Nu har jag ducshat och hilma ligger i badet (dennis badar henne) och ska snart bara sjunka ner i soffan känner jag. Ska bara fixa lite till med programmet till dopet och gästlistan.

Kanske bäst jag går här ifrån nu om jag ska hinna med allt innan jag sätter mig i soffan.

Det går frammåt och frammåt och frammåt..

Kan man vara mera stolt? återkommer till det senare i inlägget =)

Kristihimmelsfärdshelgen är nu över och den gick över alldeles för fort som vanligt. Men några lediga dagar med dennis och hilma blev det och det var skönt att bara kunna njuta av varandra. Vi har varit ute och gått promenader och den dan det regnade, kommer inte ihåg om det var fredan eller torsdan, så såg vi på film. Allt flyter såg vi, en film som varken var bra eller dålig, lite mitt i mellan.
I lördags åkte vi ut till dennis mamma och pappa o grillade, vädret var ju väldigt konstigt det regnade och var soligt om vart annat, men till slut fick vi i oss lite grillad kyckling och klyftpotatis. Hilmas famor och farfar tog barnvagnen och gick på en lite promenad, så dennis och jag fick det lite lugnt. Men dennis tog fram sin bössa, och sa att vi skulle prova att skjuta lerduvor. Sånna här oranga små tallrikar typ, och jag tänkte hur f*n ska jag kunna träffa dom där i luften. Men dennis ställde ner dom på marken, och så sköt han två på en gång. Sen var det min tur o prova, svag som jag är orkade jag knappt hålla i geväret, men första gången träffade jag iallafall, men trodde jag bröt av armen för man hoppar ju lite bakåt eller vad man ska säga, så idag sitter jag här med ett avlångt blåmärke efter geväret.

Efter grillningen och skjutningen åkte jag hem till bottna och sov där medans dennis fortsatte in till stan, han skulle nämligen in o köra gocart på söndan o jag kände inte för att sitta ensam hemma hela dan.
Vi såg på Wallander, Hämnden. Jag som har längtat efter att se den, men så bra tyckte jag inte att den var.
På söndagen blev det promenad och väldigt lungt. Åkte hem vid halv nio tiden då dennis kom o hämta mig för att slippa köerna, vi antog att det var lite kö igår när alla skulle hem efter helgen.

Nu till varför jag är så HIMLA stolt över våran älskade dotter. I lördags kvälls tyckte mamma att Hilma skulle träna nacken lite och la henne på magen (hon tycker inte om att ligga på magen när hon är vaken) och rätt som det var, så vände hon sig om till rygg. Himla unge, o det var inte bara en gång utan fler, eftersom man ville kolla om det bara var en engångsföretelse eller inte. O som sagt det va det ju inte. Samma sak i söndags när vi prova så vände hon sig, och fort gick det.
Nu ska jag gå ut i det varma vädret =)

Hilma

imse, vimse..

Idag har jag och hilma varit uppe på babycafét och sjungit av oss lite, Hilma var tillockmed vaken större delen av tiden. De är ju lite roligare för mig när hon kan vara med i ramsor och sånt. Men skönt att hon sover också. Efter sången gick vi till mamma o käka lunch o så köpte jag alldeles för mycket kläder till Hilma för jag har nämligen insett att hon har växt alldeles för mycket så hon har knappt nånting att ta på sig. Så två timmar senare kom jag ut mätt och några hundra fattigare, hem till dennis som slutat tidigt idag och började fixa lite här hemma, det är så skönt att få lite gjort sånt som man inte hinner med annars när man är själv. Och hilma var så duktig och sov lite över en timme i vaggan, hon vill ju inte sova där annars.

Nu är det lång helg, och dennis är ledig på fredag så det blir ju lite som en minisemester för han. Inte för att vi ska göra nåt speciellt men det är skönt att bara  vara hemma o va med våran lilla familj tillsammans.
Nee nu ska jag gå o vika lite tvätt..

Annorlunda helg..

Helgen som gått innehöll både det vanliga och lite ovanligheter. I fredags tog vi det bara lugnt hemma, och bara mös.
I lördags följde jag med mamma in till stan för att handla mat till söndagens konfirmation. Var borta i nästan fyra timmar och dennis klarade av att ha Hilma galant. Sen följde jag och Hilma med mamma hem, för dennis skulle iväg. Så vi åt lite mat där hemma o sen skulle vi åka in till stan igen, alice hade nämligen balett avslutning som mamma och pappa skulle titta på. Och dom var stressade som vanligt och hade kommit iväg lite sent, nu i efterhand va det kanske meningen att dom vi skulle åkt lite senare.
För på vägen in, i de mest krokigaste krokarna hade det hänt bara några sekunder innan vi kom en motorcykel olycka. Det var en person som kört rakt in i ett berg och hade fått motorcykeln över sig. Jag såg bara motorcykel och sa till pappa att han skulle akta så han inte körde på den, och i all hast tänkte jag vem har lagt en motorcykel där. Sen såg vi dom två som hade kört, dom hade dragit upp sig lite mer i skogen för att inte vara i vägen.
Vi stannade och frågade hur det var, men dom var nog lite chockade för dom hade inte ringt ambulansen än, så vi stannade där och pappa (han är brandman) tittade på personen som hade skadat sig och hjälpte denna.
Jag skulle vara duktig och sätta ut en varnings triangel så att vi inte skulle få en bil i baken på våran bil, men pappa var lite stressad så han hittade inte triangeln. Så då gick jag och ställde mig så att bilarna kunde se mej och försökte få ner hastigheten på dom, de flesta trodde nog att jag var polis för de såg så rädda ut och stannade intill kanten, men jag vinkade bara vidare dom. Sen kom iallafall en brandman och ambulansen så vi kunde åka igen. Men man börjar tänka lita extra, tänk om vi hade varit några sekunder innan, då hade vi haft motorcykeln i sidan på bilen. Usch.

O igår va de ju konfirmation, Hilma skötte sig bra i kyrkan, fick bara gå ut en gång och ge henne lite mat. Vi åkte hem till mamma och pappa och åt mat där, sen åkte vi hem till oss. Det var så skönt att komma hem o lägga sig i sen egen soffa och säng. (Glömde skriva att vi sov i bottna från lördag till söndag, eftersom dennis var iväg).

Och idag är det måndag, tråkigt väder så det blir nog till att vara inne idag skulle jag tro. Om det inte spricker upp.
Ha en bra måndag iallafall.

tiden rullar på...

Får väl passa på att hoppa in o skriva lite medans hilma är på gott humör, det är så skönt för under dom senaste dagarna har hon fattat babysittern och pratar och stojar med figurerna som svajar framför henne. Man får iallafall några minuters paus från allt bärande och ätande.
Har precis kommit hem från dagens promenad, nu har jag börjat komma igång med motionerandet igen, så jag har iallafall varit ute och  gått varje dag denna vecka. Både bra för m ig och Hilma.

Igår hade vi ju prästen här som ska döpa Hilma, vi gick igenom vilka psalmer och hur dopet skulle gå till. Så nu känns det bra, bara allt annat som ska fixas innan det är dags som är kvar. Men man får ta det som det kommer, det handlar ju trots allt om Hilma och man kan ju tyvärr inte förutse så mycket när man har barn.

Vill passa på att gratulera Carro (på jobbet), läste på din blogg att du ska bli fru frank. Gratulationer från våran familj. =)

Helgen hoppas jag blir någorlunda lugn, förutom på söndag då vi ska på konfirmation, Mathilda konfirmerar sig.
Nee nu ska jag kolla om det finns nåt till lunch, ikväll ska vi nämligen äta tacoräkor lr va det hette, nåt jag hitta i en tidning, så jag vill inte äta mig alldeles för mätt heller.
Nee kram på er, ha en bra helg om jag inte kommer in nåt mer.

Babycafé

Idag har jag och Hilma varit på babysång/café, vi har sjungit och fikat med massa andra barn och deras mammor. Riktigt mysigt är det, dels att bara komma ut och göra nåt men också att träffa andra mammor och pappor som är hemma med sina små barn.
Var även uppe på BVC med Hilma efter sången, är så orolig att hon itne får i sig tillräckligt eftersom hon äter så ofta, men hon får i sig som hon ska hon har tillockmed spräckt 5 kg gränsen med 20 gram =) och 60 cm lång.
Sköterskan uppe på BVC sa att hon såg jätte fin ut och att jag tog hand om henne bra, känns så skönt när man får en sån respons när man sliter häcken av sig för att hilma ska må så bra hon bara kan.
Nu ligger mitt hjärta o sover, ska försöka hinna med o laga lite mat tills dennis kommer hem också. Sen ska jag sätta mig och läsa föräldrar och barn som jag fick på posten idag.

Imorn kommer prästen som ska döpa hilma hem till oss för att prata igenom hur dopet går till och så, känns skönt att dopet snart är här så man slipper tänkta o planera hela tiden. Känns som att det är det enda man har gjort nu en tid, först jag som fyllde 20 sen hilmas dop.

Annars i veckan har jag inte gjort så mycket, försökt hitta nånstans man kan göra babymassage, men det har inte lett till nåt vidare resultat. Men i måndags bokade jag iallafall babysim, så den 5 september börjar vi.

Det är väl bäst att jag går och börjar med maten innan hilma vaknar..

I Mitt hjärta



Detta hjärta fick jag i present igår, min mamma har ritat det. Fick ta kortet i
svartvitt för att det så finast ut, så då ser ni inte att det lilla hjärtat är i guld.
Och sen står det Hilma på kanten. Blev super glad för detta, man kan ju skriva
dit flera namn sen om det skulle bli fler barn =)
Fick massa fina och välbehövda paket igår, lite kläder, en matmixer, pengar,
fotografering, kaffekoppar m,m. En helt super 20 års dag vill jag lova.



Första besöket...

Japp idag har jag invigt mitt körkort igen genom att visa upp det på systemet, va ett tag sen man fick visa upp leget känns det som. Köpte nåt mosserande vin som vi ska ha till för drink ikväll, så jag fick uppdraget av mamma att gå o köpa de. Va lite nervöst men det gick ju bra, kändes lite konstigt att gå in med barnvagn o köpa alkohol men men det är ju inte till mig endå :P

Tog lite bilder på den nya soffan:

Överraskningen...

Skrev ju förut att dennis hade en överraskning till mig, o vet ni va de va?
En alldeles ny och fin divan soffa =) lite chockad jag blev när dom började bära in massa kuddar och dynor och soffan.
Men glad blev jag =)
En för tidig födelsedags present som är alldeles för mycket.
Soffan fick jag av:
Dennis, Hilma, Mamma, Pappa, Julia, Mathilda och Alice.
Tack så mycket. =)

sista dagen...

Ja idag är det sista dagen som tonåring, fyller ju 20 imorrn. Så nu börjar man ännu på en ny fas i livet. Vi ska vara hemma i bottna o fira mig imorn, så det blir att åka hem tidigare på eftermiddan och hjälpa till med o göra all mat o städa o allat som behövs. Kanske ska ta mej en tur på systembolaget? eller är det desperat kanske, hehe? inte för att jag behöver nån dricka men det är ju bara kul att gå in o kunna köpa nåt.

Har ju inte skrivit på några dagar, har inte mått så bra. Genom förkyld är jag och hilma har varit lite kinkig efter att hon fick sina sprutor i måndags. Så hon hade lite feber och lite ont, men nu är hon sitt vanliga jag igen, bara jag som är sjukling.
Dennis var hemma med Hilma alldeles själv igår igen, blir ju så stolt, var inne med pappa o handlade allt tills imorn och det var ganska skönt att få åka ensam utan barnvagnar och bilstolar. Men dennis klarade det galant här hemma =)

Är så nyfiken för dennis sa igår att han hade en överraskning till mig idag, så jag är lite spänd på vad det kan vara. Han brukar säga att han har överraskningar men sen att han skojar bara för att han vet att jag blir så nyfiken, men jag tror att det kan vara på riktigt denna gång, vi får väl se =)

Nee nu vill min kära dotter vara med mej...

3 månader

Helgen har varit bra, soligt o landet har den inehållit. Åkte ut i fredags dennis jag och hilma till mamma o pappa. Jag hjälpte dennis måla staket som han börjat med där hemma och sen grillade vi spett som jag gjort. Sen sov jag och hilma kvar hos mamma o pappa o dennis åkte hem. Han skulle ut o fiska men det blev nåt m issförstånd så det blev inget av sen på lördan. Jag, hilma, mamma, pappa och julia åkte iallafall in till stan på lördan, jag köpte ett par shorts till mig och två par shorts till hilma, jätte söta rosa och ett par lila rutiga.
Idag har jag gått hela långa dagen på ramundermarken, har inte köpt nåt förutom munkar och brända mandlar till dennis.

Träffade även Carro o sin lilla nyfödda son dennis, ska passa på att gratulera ännu en gång =)


Är helt slut i kroppen efter att ha gått hela dan, men man vill ju inte sitta inne heller när det är så fint väder ute så det kändes som att det vara lika bra att passa på att få lite sol på sig.
Imorn ska vi till bvc igen, den här gången ska hilma få spruta, tycker inte om när dom ska sticka i henne tycker det ser så hemskt ut o hon skriker ju inte lite heller. Men det är väl bara att bita ihop, det lär väl inte vara första gången.

Hilma blir 3 månader idag. <3



RSS 2.0