mycket på G...

Denna helg har varit lite annorlundare än vanligt. Vi har sovit allra första natten utan Hilma hemma. Det har tagit lång tid för mig att släppa taget om min lilla älskling. Men jag nådde botten häromdagen. Kände att jag orkade inte vara vaken om nätterna längre, o jag tror inte det är bra för hilma heller.
Så jag bestämde mig för att sluta amma helt. Jag ammar inte lika mycket utan det är bara på kvällen när hon ska sova o på nätterna. Och hilma är så stor så hon ska inte behöva äta på nätterna.
Så i fredags åkte hilmis med sin mormor hem o sov där. Natten till fredan gick lite sådär hon va vaken några gånger o vakna ganska tidigt på morgonen.
Dennis och jag vi gick ut på fredag kvällen o åt på kina, så gott. Sen på lördag morgonen gick vi ut o köpte färskt bröd till frukost. Det kändes lite som en minisemester fast man var hemma o helttillgänglig om det skulle vara så.
Sen åkte jag ut igår för mer än 1 natt klara jag mej inte utan hilma än så länge. Så vi sov här inatt också, o denna natt gick det bättre faktiskt hon vaknade en gång mellan ett o två o sen sov hon till halv sju.
Så inatt hoppas jag att hon sover hela natten.
Det är bara ett problem, mina tuttar gör så ont o helt plötsigt har jag hur mycket mjölk som helst känns det som. Det är ju inte så lätt o sluta när man inte vet hur man ska göra.

läkarbesök

idag har jag varit uppe med hilma på läkar besök, ett sånt där besök man gör med jämna mellan rum. Allt var bra o han sa att hon va stark så han trodde hon skulle kunna sitta helt själv snart. 7430 g har hon gått upp till o 69 cm lång va hon.
Jag fattar inte vad det är som är så roligt med att veta vikten och längden, det är ju alltid roligt o se hur hon växer.
Efter besöket gick vi en promenad med malin, o gjorde av med alldeles för mycket pengar som vanligt.
Mamma har fått in ett nytt märke till affären som va hur fint som helst o jag kan ju inte låta bli att köpa till hilma. O de passa så bra eftersom vi ska fota oss nästa torsdag, o kläderna var lite röda så vi får se om det blir nåt julkort kanske?
vet att det låter tidigt med julkort, men jag fick ett present kort när jag fyllde år o de gick ut första oktober så jag måste ju passa på då.

Just nu håller jag på o lagar nån sorts gryta ala Elin. Jag vet allstå inte vad det är jag gör utan väntar på att smaka när allt är klart. Får hoppas det blir ätbart iallafall.

inte som jag trodde

har precis kommit hem ifrån vattengympan. Alltså det var sååå jobbigt, trodde jag verkligen inte. Hallå lite rörelser i vattnet liksom, men fy fan rent ut sagt. Komemr jag upp ur sängen imorn är nog ett mirakel skulle jag tro. Men skönt är de nu när man kommit hem o man har rört på sig lite. Man blir ju lite stolt över sig själv att man orka hela passet.

skulle ju städa idag, men de va visst svårare att komma igång än vad jag trodde. Kunde ju inte skylla på vädret, men det blev faktisk finare under dan o då kan ja ju inte sitta inne heller. Ut i friska luften o få sol på sig!

tidiga morgon

eller så jätte tidigt kanske det inte är men hilma vakna iaf kl sju o skulle gå upp.
Hon var vaken inatt också o ville leka o prata lite. men det var inte jag så jätte sugen på precis. SÅ jag försökte få henne o somna om, det tog väl en halv timma timma eller nåt.
även om man bara varit vaken under den tiden (plus några matstunder) så är jag ganska så pigg, än så länge kanske jag ska säga. Har tänkt göra en grundlig städning av lägenheten idag, vädret är ju inte så roligt så det är väl bäst att passa på. Har skjutit det framför mig i flera dagar, pga av vädret :O. så idag kan jag väl inte komma undan längre.
bäst att börja då kanske..

beroende av bilar

köpte med mej en påse bilar hem från promenaden idag :S inte bra, man kan jui nte sluta äta dom. Känner mej helt uppblåst i magen av alla bilar men endå fortsätter man att äta dom. Ja säger; man ska inte ha med sej plånboken när man går ut. man slinker så himla lätt in i nån affär o kommer ut med godis, och cola, mest cola men endå.
Jag har ju inte tänkt så mycket på att gå ner från graviditeten, o de hjälper ju inte med allt godis man äter heller. Men nu ska jag ju vara med på bröllopssmässan i oktober så man kanske skulle ta sig några rundor med träning. Men medans jag tänker på det så fortsätter jag nog med mina bilar :)

Tillbaka till vardagen

Idag är det sista dagen på dennis semeste, vädret är inge fint o vad ska man försöka hitta på? Ingen av oss har egentligen nån ork att göra nåniting så det blir nog bara en hemmadag. Det är både lite skönt o jobbigt att återgå till vardagen, man har ju vant sig lite vid att ha dennis hemma o så åka o  jobba lite själv o så. Men det ska väl gå, jag klarade mej ju innan semstern.
Hilma har börjat sova duktigt på nätterna nu, hon vaknar ju fortfarande men inte var tredje kvart som hon gjorde för några dagar sen. Vi har börjat med en ny välling, som är mjölkfri då såklart, o den verkar mätta henne ordentligt och hon tycker faktiskt att den är god. Det gjorde hon inte med den andra, den fick vi ju tvinga i henne.

Imorgon ska jag till fotografen o ta kort på mej själv, jag som verkligen gillar att vara med på kort INTE, jag ska vara med på bröllopssmässan här i söderköping i oktober o då skulle jag ta kort imorn så de kunde bestämma lite klänningar o frisyrer o sånt tror jag det var. Ska blir roligt att få vara med o vara fin en dag =)
Sen på onsdag börjar vattengympan jag ska gå på, det ska bli roligt att se vad det är för nåt igentligen o om det är så jobbigt som mamma o julia säger att det är. Skönt o röra lite på sig också, då har man ju det spikat en gång i veckan  hela hösten. Plus att babysimet börjar snart, det är ioförsig inte så mycket motion i det men man gör ju endå nåt.

God mat o filmkväll.

Ikväll blir det myskväll, vi håller på o lagar lite tacos nu o ska ta ett glas vin till. En torsdagskväll? Det är ju inte många dagar kvar på dennis semester så det är bäst att passa på att äta gott o dricka lite vin.
Igår var min sista dag på jobbet, går ju på mamma ledigheten igen nu. Jag blev så glad för jag fick fortsatt antsällning bara som extra men endå det är ju pengar det med.

Nu ska vi äta mat o se på en shopoholics bekännelser.

Nya IKEA katalogen kom precis...

För fem minuter sen damp den nya IKEA katalogen ner på golvet, vet inte varför jag sitter här igentligen. Vill ju sätta mig o titta o drömma om allt fint som finns i katalogen.
Har varit i stan på förmiddan, hittade en kjol till mig själv på H&M, inte ofta jag handlar till mig själv. Men ja kände att jag var tvungen att ha en ny kjol, jag kan ju inte gå i mamma kjolen längre den är ju lite stor.

Ska upp med Hilma till BVC idafg och prata om hennes sömnproblem eller vad man nu ska kalla de. Hon bara gråter om nätterna och det är så frustrerande när man inte vet vad eller hur man ska göra. Så får se om bvc-sköterskan kan hjälpa oss med det.
Annars är det inte mycket mer som händer idag, Nu ska jag läsa IKEA!

det är söndag idag va :P

Helgen har varit bra faktiskt, vi har haft nåt o gjort för omväxlingens skull. I fredags jobbade jag, men igår åkte vi ut till dennis föräldrar o va där hela dan. På kvällen kom mamma o pappa o så grilla vi o åt massa god mat.
Linnea kom o klippte min lugg som vi försökt få tid till i några dagar.
Imorse gick dennis upp o började tvätta vid sju, jag städa hela lägenheten o sen drog vi till linköping för o ha nåt o göra. Vi skulle kolla lite grejer på babyproffsen men det fanns inget av det vi skulle ha. Så vi gick till ikano huset istället.
Min mobil har gått sönder så jag försökte få en ny på telenor o snäll som killen va så fixa han det (får egentligen inte byta förrän i oktober lr va de va) så nu har jag köpt nåt så modernt som "touch screen" (vet inte hur det stavas) så nu försöker jag förstå mig på hur den fungerar.
Känns som att vi hunnit med rätt mycket idag.

Just för tillfället väntar jag på att mamma och alla andra con mi familia ska komma hit, dennis åkte ut o jaga o det är ju inge kul o va själv :P nee men jag skulle göra mammas naglar.
Kom ju på nu när jag skrev det att jag inte lagt ut bilden på carros bröllopsnaglar, kanske ska ta o göra det då.

En nyvaken Hilma sitter i mitt knä

Vi sitter o myser lite efter hilmas middagslur. Men det är inte så lätt o sitta o skriva vid datorn när hör rör på sig så mycket. Hon vill ju också skriva o trycka på knapparna.
Snart ska jag iväg o jobba, jobbar bara till halv nio det är skönt för det är mycket jobbgare o stängapå fredagar tycker jag, varför vet jag inte det bara känns så. Sen är det bara en dag kvar som jag jobbar sen går jag på mammaledighet igen.
Det ska blir skönt o komma igång med rutiner o en ordentlig vardag tycker jag.

Nee nu ska jag passa på o mysa med hilma innan jag måste åka till jobbet.

Jag kom ju på en sak till

Hilma är så duktig så hon kan sitta helt själv en liten stund.
Titta får ni se:

Det går så sakta när man inte är van.

Jag skulle ju lägga ut bilder på hunvalpen tänkte jag, men det blir bara några av dom för eftersom jag är ute i bottna fortfarande så är ju internet inte lika snabbt som hemma. O jag har inte ro med o sitta o vänta på att bilder ska laddas upp.
Förde över alla bilder från mamma kamera till datan nu, hitta gamla bilder på när hilma var så liten o nästan nyfödd. Man fattar inte att hon va så liten alltså att det har gått så himla fort.
Idag har vi inte gjort mycket, en promenad med faster Linnea blev det på eftermiddan sen har jag och hilma sovit i flera timmar, det var så skönt för oss båda o vila ut vi var nog lika trötta efter gårdagen. Men då lär hon väl inte sova inatt men jag får väl ta den smällen då. För det var ändå skönt.

Iallafall här kommer lite bilder :





En 18 års dag hon aldrig lär glömma

Är ute på landet hos mamma o pappa, sista gästen gick precis härifrån o äntligen kan man få lägga sitt huvud på kudden. Har bara varit vaken sen fem imorse, eller okej jag somna mellan sju o halv nio imorse men det har varit full fart på hela dagen. Vi åkte halv elva här hemmifrån o hämta julia, min syrra, som fyller 18 idag, vi skulle överraska henne att åka o titta på hundvalpar uppe i sthlm. Hon blev förstås överlycklig o väl där uppe gick det ju inte att slita sig i från de små söta filurerna som vanka omkring. Så otroligt söta, Julia fick veta där uppe att hon fick välja en av hundarna till sin egen o att hon fick lite bidrag av släkten till hunden, resten får hon betala själv. Hon valde ut en liten knubbig, lurvig sak o nu är det bara väntan till den 3 september då hon ska hämta den lilla.
Bilresan med hilma gick bra, trodde hon skulle bli helt galen men det var bara lite gnäll upp o lite gnäll neråt, men inte mycket. man kan ju nästan förstå att man inte vill sitta så som hon gör i flera timmar o att man blir rätt så uttråkad av att sitta i en bil hela dagen. Så det var helt klart godkänt av mig min duktiga lilla flicka.

Fick en förfrågan om 5 minuters metoden, den funkar faktiskt bra, hon somnar lätt när man lägger henne i spjälsängen, under dagen o på kvällen när man lägger henne. Men det är på natten hon är helt omöjlig då hjälper ingenting, men annars är hon jätte duktig.

Nu ska jag gå o sova, känner att kroppen behöver det efter en dag som denna. Bilder på hunden kommer orkar bara inte lägga upp dom nu.

Sov gott!

får man erkänna att man är trött?!

jaha då var ett pass på willys mellan 8 till 16.15 över för idag. Det var väldigt tugnt frammåt tre o tills jag sluta, jag var så trött så jag visste tillsslut knappt vart jag va. Är ju inte van vid att jobba så långa pass o speciellt inte när man måste gå upp tidigt på morgonen. Sen är det ju så att jag har en unge som har hållt mig vaken om nätterna i en veckas tid snart och det börjar kännas i kroppen kan jag säga.
Jag förstår inte vad det är som är fel när hilma håller på som hon gör. Hon vill inte ligga i sin säng utan hos oss, sen vill hon inte ligga breve mej utan på mej helst vriden. Sen vill hon inte ligga så heller, hon ligger o gnor o gnäller o tjuter. Vad kan det va? nån som vet, för jag vet inte vad jag ska göra.

igår var vi ute i sanden i några timmar o sola, inte bada de va ju bara 20 grader i vattnet o det är alldeles för kallt för en badkruka som mej, plus att jag hade mjölkstockning så jag skulle inte gått i vattnet iaf, på tal om mjölkstockning fy fan (rent ut sagt) vad ont det gör, har aldrig haft en sån smärta förutom när man började amma i början för då gjorde de ju också j*vligt ont. kanske inte så intressant o veta men jag hade det iaf, o ont gjorde de.

ikväll blir det ensam kväll för mig o hilma, dennis har gett sej ut på en tredagars kanotfärd med några kompisar, jag hoppas dom hittar hem bara. Så är det nån som ser tre stycken som paddlar o ser lite vilsna ut så kan det ju vara dom, då kan ni hälsa från mej.
Nu vill jag inte sitta vid datorn mera för det luktar koskit, måste nog stänga fönstret.


hilma är lite kladdig efter ett mål med katrinplommon.






äckliga ödlor

Finns det nåt äckligare än när det sitter en ödla o stirrar på en o sen bara springer iväg så man inte vet vart den är?
Det va jag med om idag när vi käka ute på en resturang här i skpg, jag hade så fullt upp med den där jävla ödlan att jag till slut stog upp o åt för att kunna ha koll på vart den var. Eller den, det kom fram att det va två stycken som höll på o sprang runt där bland stolarna. Fy jag bara ryser i hela kroppen.
Dennis och jag spelade minigolf idag, han vann, men det var bara för att det var så dåliga banor :P Nee men det var kul o göra nånting faktiskt, även fast det va typ 40 grader i skuggan, okej inte riktigt kanske men nästan.

Har även varit o tittat på när carro gifte sig idag, hon var så fin. har lite bilder på henne o naglarna så klart men jag tar de i ett annat inlägg kanske ska fråga henne om jag får lägga ut dom först. men hela familjen var jätte fin.


Det är fint väder och jag är ledig.

okej jag hann aldrig skriva nåt mera inlägg som man kanske märkt? det har farit fullt upp sen i måndags. Igår hade jag nämligen en Brud som ska gifta sig nu på fredag som gjorde naglar här hos mig. Carro på jobbet (willys) va här, o de blev jätte bra naglar vitt o grönt. jag tror hon blev nöjd de blev iaf jag. Direkt efter att hon varit här åkte jag och jobba ett pass på willys sen hem o träffa hilma som varit borta från mej hela dagen. Hon o dennis åkte ut till dennis mamma o pappa o va där under dagen.

Idag är jag ledig, har förösökt att få hilma på bra humör hela dan men nu börjar jag ge upp, hon har inte alls varit på humör idag bara gnälligo vill inte äta. Vi har bytt liggdelen på vagnen till sittdelen idag, tror ni hilma såg liten ut i den? haha.
Hon är precis på gränsen med att få plats o liggdelen o kunna sitta i sittdelen. Men jag tror vi försöker använda liggdelen ett tag till, eller jag iallafall :P det kändes lite i bröstet att hilma börjar bli så stor att hon inte ska ha den fina liggdelen längre.
Har jag sagt att hilma har fått sina första skor? joo då, ett par lilla med vita prickar är det. Jätte fina, men jag tror hon tyckte det var lite tungt att ha dom på sig för när hon satt med dom så föll fötterna åt varsit håll. Hehe de såg lite roligt ut.


Hilma vill pussas men kameran är i vägen.


Här är hennes små nya skor. Stl 14/15.

snabbis

är bara inne en snabbis nu, har inte tid igentligen,
men ville bara säga att hilma blir 6 månader idag.

Ja jag vet, jag är ganska dålig på att uppdatera.

Har precis kommit hem från jobbet, har slängt i mig en pizza o sitter o jäser här framför datorn nu. Va mätt man blir av pizza igentligen.
I onsdags var vi ute i stegeborg o åt grillat vildsvin, det fanns mycket annat också o alltihopa va så himla gott. Vi åkte hem o sov i bottna efter maten o på torsdagen åkte jag ut till sanden till farmor där hon låg med husvagnen. Dennis o pappa åkte in till stan o hämta grejer till o tapetsera minsta syrrans rum med. Hilma var ju tvungen o prova sin nya baddräkt vi köpte till henne för några dagar sen. Vi köpte den mest för att de va kul, man skulle inte ha blöjan i egentligen men jag våga inte chansa på att hilma skulle klara hela bilresan till sanden utan.
När vi kom hem hjälpte jag till lite i rummet, plocka undan allting o tog bort spikar o drog dän tapet. Riktigt händig måste jag påstå hehe. Kände mig ungefär som hemmafixarna på tv:n byggslaget eller va de heter. hehe. Vi höll på med rummet hela torsdagen o så sov vi till fredagen o dennis fortsatte med rummet o jag tog hilma o gick o hälsa på mormor.
Blev lite fika (mariekex o cola :P) sen gick vi hem.
Igår hade ju alla vi i familjen namsdag (aa inte pappa förstås) plus att jag hade dubbelnamnsdag och så va de ju hilma första namsdag. Vi heter alla helene. Så på kvällen lagade pappa mat till oss o jag tog mig till o baka en paj.
Nåt som jag aldrig trodde jag skulle göra, men jag tänkte hur mycket kan gå fel. O pajen blev faktiskt god, även fast det va ja som har gjort den. ni förstår jag är inte så duktig på att baka, en gång skulle jag göra chokladbollar o ja hade väl i 1 liter socker ist för 1 dl som de ska va. O en annan gång baka jag kladdkaka som rann ut över hela köksön. Jag är inte så duktig men ibland lyckas jag.




Det är faktiskt samma märke som svenska landslaget har.
RSS 2.0